Mulliga modeller orsakade avhopp

avHelena Utter

RELATIONER

Två av designerns anställda slutade i protest

Modellerna i storlek 40 och 42 blev för mycket för några i designern Mark Fasts team.

De valde att hoppa av, mitt under London Fashion Week.

– Vi vill inte prata om det fula, bara om det vackra, säger avhopparna.

Foto: Getty Images
En av de tre modeller på Mark Fasts visning i London som var gick i storlek 40-42.

När den kanadensiske designern Mark Fasts kläder vårkollektion visades under pågående London Fashion Week, var det både smala och kurviga modeller på catwalken. Modebranschen har fått mycket kritik för de allt smalare modellerna – och Fasts show där tre modellerna i storlek 40 och 42 fanns med var uppskattat av många.

Dock inte av alla.

Två personer i hans eget team, en stylist och en ”casting director”, valde att hoppa av i protest.

– Det blev lite kreativa åsiktsskillnader om de flickorna. Det ledde till en förändring i vårt team, men vi är glada att vi höll oss till vår idé, säger Amanda May, chef för Mark Fasts team.

Fler storlekar

Hayley Morley, 21, Laura Catterall, 20 och Gwyneth Harrison, 25, är alla tre storlek 40 och 42 och hör till den brittiska modellagenturen 12+. Tidigare har Mark Fasts figurnära kläder tillverkats i one size, men från och med vårkollektionen 2010 görs plaggen i olika storlekar.

– Det finns en uppfattning om att bara smala och slanka kvinnor kan bära Marks kläder och vi vill bekämpa det, säger Amanda May till brittiska medier.

Hon vill inte gå in närmare på exakt vad som sagts när det två medarbetarna lämnade modeveckan, men enligt BBC ska de ha sagt:

– Vi vill inte prata om det fula, bara om det vackra.