Hon försvann utan en förklaring

RELATIONER

Veckans telefonfråga:

Foto: aftonbladet bild

Efter skilsmässa och singelliv har Kjell, 43, träffat en stark och driftig kvinna som han är kär i. Allt verkade bra, men så plötsligt gjorde hon slut.

Vad hände?

– Vi var tillsammans nästan varje dag under tre veckor. Jag rättade mig efter hennes nycker. Ville hon gå och shoppa gick jag med. Ville hon sola var det okej. Sen plötsligt ville hon inte ha sex längre. Hon tyckte att vi skulle vara kompisar. Jag fattade ingenting.

Det du gjorde för henne ledde dig bort från henne, verkar det som.

– Precis! Här talar ni kvinnor om att ni vill ha jämlika män som delar saker och är justa, och när vi är det så drar ni. Varför? Den här kvinnan stötte på en annan också. En ”Bob Marley-typ” som dök upp på puben en kväll.

Frågade du henne varför?

– Ja, då sa hon att vi var mer som kompisar medan han var verkligt spännande. Fattar du hur sårande det var? Sedan när jag var hemma fick jag ett mejl där det stod att det var slut och att hon inte kunde förklara varför.

Du öppnade ditt hjärta och hon bara försvann?

– Ja. Varför betedde hon sig så här?

Har du hört talas om att man har en skugga som är motsatsen till ens yttre personlighet?

– Jaha?

En kvinna som är stark och driftig, hur tror du hennes skugga ser ut?

– Raka motsatsen?

Just det. Är hon inte medveten om att hon har en flicka inom sig så kommer hon gång på gång att dumpa bra män för dåliga.

– Varför kan inte den lilla flickan inom henne vilja ha en schyst man?

Vet du något om hennes pappa?

– Hon har bara sagt att hon inte haft så mycket kontakt med honom.

Hmm. Och vilken sorts mansbild har den lilla flickan fått då?

– En frånvarande pappa kanske?

Precis. Då faller hon för män som är omöjliga att få. Den inre mansbilden hos flickor har för det mesta formats av en frånvarande far. Den här bilden av en machotyp tar över psyket.

– Jag känner mig så sviken.

Det förstår jag. Män blir lika sårade som kvinnor och jag tycker att hon har ett ansvar att försöka ge dig en förklaring. Gör hon det kanske hon kan konfronteras med sin inre flicka och tala om för henne att utvecklingen gått framåt. Det är inte sexigt med män som är otillgängliga och ojämlika.

Kommentar: Starka kvinnor är ofta påverkade av omedvetna krafter som får dem att dumpa lämpliga män. Istället dras de till män de inte kan få. Kvinnan måste själv ta reda på mer om vad den här konflikten består av för att kunna forma relationer med män som behandlar henne väl. Läs gärna ”Starka kvinnors längtan efter starka män” av Maja Storch. (Propper förlag.)

Vill du prata med Malena?