Fick bölder av antirynkmedel

RELATIONER

Kändisarnas hudläkare stäms på mångmiljon- belopp

LOS ANGELES

Filmbolagsdirektörens fru gick till Michael Jacksons hudläkare för att få hjälp mot migrän. Han injicerade Irena Medavoy med antirynkmedlet botox.

Nu hävdar hon att medlet har förstört hennes sexliv och gett henne bölder över hela kroppen.

Foto: sängliggande i månader Irena Medavoy stämmer kändisläkaren Arnold Klein, efter att ha blivit sjuk av hans behandling.

Tillsammans med sin make, Hollywoodmogulen Mike Medavoy, stämmer hon Beverly Hillsläkaren Arnold Klein och företaget bakom Botox, Allergan, på mångmiljonbelopp.

Hon uppger att hon i mars i fjol fick en första behandling av Klein.

Sängliggande i månader

- Bara dagar efter injektionen blev jag svårt sjuk. Jag drabbades av kraftiga och återkommande migränattacker, hjärtproblem, feber, trötthet, muskelsmärtor och bölder över stora delar av kroppen. I flera månader tvingades jag ligga till sängs. Jag dras fortfarande med sviterna, skriver hon i en stämningsansökan.

Hennes make, ordföranden och grundaren av Phoenix Pictures, uppger att också han är ett offer för Kleins behandling. Orsak: Hans fru har blivit för sjuk för att ha sex med honom.

Botox är välkänt i Hollywood och används framför allt som antirynkmedel. Det godkändes 1989 som ett läkemedel för att bota muskelinflammation runt ögonen.

Stor efterfrågan i USA

I dag är det en av de mest efterfrågade produkterna inom plastikkirurgiindustrin. 2001 behandlades mer än 1,6 miljoner amerikaner med botox mot rynkor.

Medlet tros också hjälpa mot migrän och kraftiga svettningar, men det har ännu inte godkänts på de områdena.

- Jag visste inte att det inte var godkänt. Klein informerade mig aldrig om riskerna med ansikts- och skallinjektioner, säger Irena Medavoy.

Både Allergan och Klein tillbakavisar anklagelserna.

- Vi tänker försvara vår produkt aggressivt i rätten, säger Allergan.

Klein, 57, tar inte på sig skulden för Irena Medavoys problem.

- Hennes sjukdomar är inte resultatet av Botoxbehandlingen, säger han genom sin advokat Howard Weitzman.

Den 24 juni möts parterna i rätten.

Foto: andra kunder hos läkaren Liz Taylor.
Foto: Barry Manilow.
Foto: Carrie Fisher.
Foto: Michael Jackson.

Läs mer

Magnus Sundholm