”Självklart är familj en våt dröm även för män”

avMalin Wollin

Malin Wollin vill inte byta bort familjelivet för allt smör i Småland

Foto: Stefan Jerrevång

Vi körde genom stan för ett par dagar sedan i vår sjusitsbil med ungar utspridda så att de inte ska nå att slåss.

Vi kör genom Kalmar centrum och passerar härliga larmtorget som är ett myller av uteserveringar och lyckliga människor (lyckliga därför att de har fått ett bord).

Som fånge i den ljuvliga familjelyckan kan man inte förneka att man känner ett sting i hjärtat som en gång slog för sminkning som tog en timme och långa kvällar som gick över till galen natt som gick över till tidig morgon som inte innebar en nattblöja full av kiss grenslad över synen.

Det är lite bitterljuvt.

Man vill inte byta bort det liv man har för allt smör i Småland, men en dagsutflykt till det kravfria livet utan barn skulle man inte sparka ur sängen.

Vi ser ut över detta hav av glada människor med bruna axlar och nytvättat hår och försöker dölja för den andre att vi dagdrömmer oss tillbaka i tiden en smula (tio år).

Och så bryter Joachim tystnaden.

”Kolla de killarna där” säger han och nickar diskret mot ett hörnbord med tre killar i trettioårsåldern. ”Vilket härligt liv”

”Äh, de sitter och drömmer om att ha tjej och barn” svarar jag och vet att jag har rätt.

Joachim frustar ut ett demonstrativt fnys. Vilket argument.

Familj är den nya motorcykeln. Självklart är familj en våt dröm även för männen.

Därför att det enda som är bättre än att sitta på en uteservering med en iskall öl från Tjeckien är att bara kunna drömma om en uteservering med en iskall öl från Tjeckien.

ARTIKELN HANDLAR OM