Relationer

Bota sextorkan – på en vecka

Av: 

Veronica Lundström

RELATIONER

Malena Ivarssons veckoschema väcker sexlusten på nytt

Är pirret borta? Försvann de heta känslorna i sängkammaren ut med blöjsoporna?

Följ Malena Ivarssons kärleksvecka och få sexlusten tillbaka.

Stress, föräldraskap och dålig självkänsla är vanliga orsaker till att lusten försvinner. Frånvaro av sex påverkar relationen negativt. Men det finns flera sätt att åter väcka lusten till liv.

– Sex är en guldgruva till att må bra. Det ger en massa må bra-hormoner och är en enorm källa till tillfredsställelse, säger Malena Ivarsson, sexrådgivare och författare till boken ”Lust”.

Allt vanligare bland män

Brist på sexlust är ett traditionellt kvinnoproblem som blir allt vanligare bland män.

– Idealet har varit att en karl alltid ska vilja och kunna. Men jag tror att män har börjat känna efter och bejaka sin känslighet i större utsträckning.

Ett bra sexliv är långt ifrån ett självspelande piano.

– En relation är en utvecklingsresa som vi ständigt måste jobba på. Vi tar in en annan människa i vårt liv och under förälskelsen kanske vi tappar bort våra egna intressen och allt det man gjorde för att må bra. När relationen sedan går över i vardag gäller det att hitta tillbaka till sig själv och kunna stå på egna ben. Partnern är där för att vi ska växa.

Skyll inte på partnern

När det blir problem med exempelvis kärlekslivet i en relation är det lätt att båda parter undviker att ta ansvar.

– När vi hamnar i maktkamp skyller vi på partnern, men lägg inte skulden utanför dig själv. När man hamnar där måste man fundera på varför man känner så, vad har man varit med om.

Publisert: