Mejla

Åsa Erlandson

”Som att vaska guld i avloppet”

RELATIONER

Åsa Erlandson vill hylla alla som orkar med det digitala Gökboet

”Ett nej på nätet är inte lika jobbigt som ansikte mot ansikte”, säger RFSU apropå att det blir allt mer vanligt att nätdejta. Det kan man lugnt konstatera. Att leta lyckan på nätet är som att försöka vaska guld i avloppet och jag vill uppriktigt hylla alla er som orkar ge sig in i det digitala Gökboet – ni är tålmodiga, orädda och modiga. Och skojfriska (som det heter i den här världen).

Själv har jag inte provat, däremot hänger jag gärna över mina vänners axlar när de sitter framför datorn för nöjet att få lytesläsa. På Spraydate är allt normalt:

Den skilda industridesignern som har ett osunt förhållande till sin katt och gång på gång lyfter upp den på tangentbordet eftersom den vill skriva en egen hälsning.

Den 60–åriga slöjdläraren från Skövde som lägger ut en väldigt gammal och väldigt fördelaktig profilbild – på sin son.

De ängsliga, som innan man hinner svara messar igen och frågar om de sade något fel.

Kay Pollaktyperna som förläst sig på coachinglitteratur och som fångar dagen.

Nicks som ”jagharvadduvillha” eller ”25 cm kärlek (i kallt vatten)”.

Män som ordvitsar – trots att det är inte är en form av humor utan ett preventivmedel.

Män som mms:ar bilder på sina snoppar.

Män som *ler busigt*

Tjejerna då? Jodå. De tränar fem gånger i veckan, älskar sina supergulliga sötnosar till baaaaaarn, lägger ut bilder på blommor och vill ha män med humor som är rökfria och tycker om långpromenader, bus och mys. En personlig favorit är kvinnan som lade ut bilder på sitt bakande, tillsammans med en bild på sin bak (i spetstrosor).

Gemensamt är att alla, män som kvinnor, stavar som krattor och sär skriver allt.

Som sagt. En eloge till er som orkar hålla på. Ni är beundransvärda.

Samtidigt öppnar detta för helt nya möjligheter för alla alldagliga, tänker jag. För det som alla vill ha, det alla letar efter och det som smäller allra högst, är någon som är normal. Fråga min luttrade väninna. Efter månader av grävande i dyn hittade hon till slut en perfect match. Hon hade gjort ett avancerat personlighetstest och svarat på massor av frågor om allt från vilka tv-serier hon skrattar åt till vilken typ av hus hon vill bo i och funnit en man med en hit rate på imponerande 93 procent. Det fanns bara ett problem. Det var hennes bror.

Av: 

Åsa Erlandson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åsa Erlandsson