Hösthetta?

RELATIONER

Kolla ditt sex- och kärleksastro för november

Astrologerna Hanna Vennberg och Tor Tolander berättar vad stjärnorna spår för den här månaden.

Väduren

Första veckan satsar du hårt på kärlek och nöjen, och det riktigt sprakar om dig. Under resten av augusti sänker du tempot. Det känns mer som förberedelser inför hösten än som sensommar, du ägnar mycket tid åt att planera och ordna - huvudsakligen åt dig själv men ibland även åt andra. Kärlek, känslor och nöjen får vänta. Därmed blir sensommaren inte särskilt romantisk, men du får väldigt bra ordning på saker och tryggheten i detta kommer att ge dig en betydligt mer sensuell höst.

Bästa chansen: Jungfru, Våg.

Bästa stället: På spa.

Bästa datumen: 19-20/8

Oxen

Första veckan blir ganska besvärlig, särskilt om omgivningen inte respekterar att du behöver gott om utrymme och tid för egna tankar. Men resten av sensommaren blir finfin, men sköna kärlekschanser och en hel del nöjen. Du är mycket utåtriktad, framför allt efter den nionde, och detta är precis rätt månad för spännande resor, utflykter, fester och möten med nya människor. Även på kärleksfronten vill du gärna blanda experimentlusta med närhet, het erotik med djupa samtal. Många spännande nätter.

Bästa chansen: Jungfru, Skorpion.

Bästa stället: På stranden.

Bästa datumen: 21-22/8

Tvillingarna

I början av juli är du helt upptagen av andra saker och du hinner inte ens med en flirt. Det handlar helt och hållet om nöjen och äventyr. Kanske är du och din älskling dessutom inte på samma ort eftersom du väldigt gärna reser i juli. Men lite andra möjligheter dyker upp runt den tolfte. Här finns i alla fall chansen till en skön sommarflirt, och kanske kan den utvecklas till mer om du har lite tålamod. Räkna med att det blir gott om trassel och praktiska hinder i starten.

Bästa chansen: Tvilling, Kräfta.

Bästa stället: På fest.

Bästa datumen: 27-28/7.

Kräftan

Juli börjar med två härligt passionerade veckor. Det mesta cirklar kring kärlek, känslor, erotik och närhet. Du har goda chanser att blåsa ny glöd i en relationer eller att inleda något alldeles nytt. Andra halvan av månaden blir lite svalare och det beror huvudsakligen på att du lägger ner mer tid på nöjen då. Kanske gör du en resa eller något annat som kostar mycket tid och energi. Roligt har du i varje fall, och det ger inga kärleksproblem. Det bara dämpar passionen något.

Bästa chansen: Oxe, Lejon, Våg, Vattuman.

Bästa stället: Överallt.

Bästa datumen: 2-3/7.

Lejonet

Högsommaren blir lite långsam i starten. I början av juli dagdrömmer du om kärleken men du kommer inte till skott, utan det händer väldigt lite. Men efter en vecka eller möjligen två hettar det till ordentligt och du ramlar in i något som mycket väl kan vara den mest passionerade perioden under 2008. Nu handlar allt om kärlek, sex och romantik i en enda skön blandning. Du skjuter allt annat åt sidan. Det är mycket möjligt att du inleder en dramatisk, dynamisk och riktigt het relation nu.

Bästa chansen: Oxe, Kräfta, Lejon, Våg.

Bästa stället: Överallt.

Bästa datumen: 23-24/7.

Jungfrun

Du sjuder av energi i juli. Du vill göra saker hela tiden och du har inget tålamod med sådant som går långsamt. I början av månaden påverkar detta ditt kärleksliv i hög grad, du lägger ner mycket av din energi på att skapa en romantisk miljö och fina kärlekschanser. Och med detta lyckas du mycket bra. Dessutom har du gott om sexlust. Andra halvan av juli handlar mer om andra saker, kärleken fortsätter att fungera bra men du ägnar mer tid åt nöjen, kultur och sport. Högt tempo hela tiden.

Bästa chansen: Vädur, Kräfta, Skorpion, Stenbock, Vattuman.

Bästa stället: I stadsvimlet.

Bästa datumen: 6-7/7.

Vågen

Du vill egentligen ta det ganska lugnt och därför känner du inte att du kan satsa på allt på en gång. I början av juli prioriterar du dina vänner och dina fritidsintressen. Kanske gör du en resa också. Detta gör att kärleken kommer i kläm, för du har ingen energi över. Risken för missnöje är stor, särskilt om du har en fast partner. Andra halvan av juli blir bättre på kärleksfronten, du ger romantiken större utrymme då på bekostnad av vänner och egna intressen. Juli blir ingen harmonisk månad.

Bästa chansen: Vädur, Lejon.

Bästa stället: På möte.

Bästa datumen: 27-28/7.

Skorpionen

Juli börjar riktigt bra, med tur i kärlek och många mysiga stunder. Allra bäst blir månaden för dig som har en fast partner, och det här är en bra tid för långsiktiga planer och beslut. Ändå kan andra halvan av juli bli lite trasslig. Kanske går vissa framtidsmål inte att dela, kanske har du just inlett en relation och ni är oense om hur mycket ni skall satsa. Andra relationer, till släkt och vänner, kommer också i vägen för kärleken ganska ofta. Men det mesta går att reda ut med lite tålamod.

Bästa chansen: Jungfru, Skytt.

Bästa stället: På resa.

Bästa datumen: 11-12/7.

Skytten

För dig blir juli en ganska trött månad, särskilt om du föddes före 5/12. Vill du kunna njuta av högsommaren måste du prioritera, försöker du göra allt på en gång blir du bara stressad och sliten. Som det ser ut passar första halvan av juli bra för nöjesresor, släktbesök, nattliv och fester. Andra halvan av månaden passar bättre för framtidsplaner, längre resor, kärlek och familjeliv. Här finns också chansen att inleda en het sommarrelation för dig som söker en ny låga.

Bästa chansen: Skorpion, Stenbock.

Bästa stället: På resa.

Bästa datumen: 14-15/7.

Stenbocken

Egentligen handlar juli mer om andra saker än om kärlek. Det handlar om andra relationer, om oväntade erbjudanden, resor, sport och friskvård. Kanske också om jobb trots att det är högsommar. Vill du få någon fart alls på kärlekslivet måste du räkna med att vara den som tar första steget, och det lönar sig bäst i början av månaden. Det kan faktiskt hetta till ordentligt, fast kanske inte på det sätt eller med den person som du hade tänkt dig. Juli blir en månad av överraskande konsekvenser.

Bästa chansen: Skytt, Fisk.

Bästa stället: På fest.

Bästa datumen: 16-17/7.

Vattumannen

Kärleken får vänta lite. I början av månaden är du upptagen. Du kanske reser, festar mycket, träffar gamla vänner eller ägnar dig åt släkten. Hur som helst hinner du inte med kärleken förrän efter den tolfte, ungefär. Och även då är det frågan om huruvida du har lust eller ej. Du får flera spännande förslag, varav ett mycket erotiskt, men du är inte riktigt på humör så det finns en möjlighet att alltsammans rinner ut i sanden. I juli är det dina egna känslor och behov som styr.

Bästa chansen: Kräfta, Jungfru, Fisk.

Bästa stället: Utomhus.

Bästa datumen: 19-20/7.

Fiskarna

Två mysiga, romantiska och innerliga veckor inleder högsommaren. Du njuter i fulla drag. Allra bäst utdelning får du som har en fast relation, men många intressanta möjligheter dyker upp även för dig som är singel. Det handlar mycket om att koppla av tillsammans med älsklingen. Ett och annat tävlingsmoment kan dock också pigga upp - stress däremot saboterar allt vad lusta heter, så undvik det. Andra halvan av juli blir mera ljummen men det beror på tidsbrist. Då är det nämligen dags för sommarnöjen.

Bästa chansen: Jungfru, Vattuman

Bästa stället: På stranden.

Bästa datumen: 21-22/7.