Markus är USA:s första manliga prostituerade

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Får kritik av sina kvinnliga kollegor för att han inte tar emot manliga kunder

Markus första vecka på jobbet var lugn.

Men nu har affärerna tagit fart.

Han jobbar som manlig prostituerad på en bordell i Nevada – helt lagligt.

Foto: ap photo/ oc moedeling

Den muskulösa college-avhopparen har börjat känna sig varm i kläderna på The Shady Lady Ranch i Nevada. Eller snarare varm utan kläderna.

Han är nu USA:s första lagliga manliga ”prostidude” – efter att bordellen tagit saken till domstol.

Nevada är den enda staten i USA där prostitution är lagligt. Men tidigare har det bara handlat om kvinnor.

Människorättskämpe?

Markus har snabbt dragit uppmärksamheten till sig av flera skäl.

Dels får han kritik av sina kvinnliga kollegor eftersom han inte tar emot manliga kunder.

Men han har också hamnat i hetluften efter ett uttalande i Details Magazine där han jämställde sin pionjärroll i sexbranschen med människorättkämpen Rosa Parks kamp.

Hon blev känd för att hon 1955 vägrade ge upp sin sittplats i en buss till en vit man, när busschauffören krävde att hon skulle göra det.

Efter det uttalandet har Markus förbjudits att ge intervjuer av sin arbetsgivare – eftersom det var ”dåligt för affärerna”.

Älskar om hon betalar

Markus beskriver sig själv som en välutbildad college-avhoppare och före detta marinsoldat från Alabama. Han tog sig till Los Angeles för att bli porrskådespelare – men slutade efter att ha filmat två scener. Då hamnade han på ett boende för hemlösa i Santa Monica eftersom han inte lyckades hitta något annat jobb.

Men sedan vände lyckan. Madam Bobbi Davis på Shady Lady valde ut Markus bland hundratals sökande till tjänsten som manlig prostituerad.

Intresset för den manlige anställde är stort – bordellen har fått dussintals med förfrågningar. Och Markus lovar att göra sitt bästa:

– Vem kvinnan än är som kommer genom den där dörren så är hon uppskattad. En surrogatälskare ska älska den där kvinnan i en hel timme, eller för så länge hon betalar. Hon kommer att gå härifrån stärkt och mycket säkrare i sig själv, sa Markus i intervjun i Details.

"Sexistiskt och diskriminerande"

Men olyckskorparna kraxar.

– Det kommer inte vara framgångrikt. Man kan inte ha båda (manliga och kvinnliga prostituerade) i samma verksamhet, säger Arie Mack Morre som äger den närbelägna bordellen Angel's Ladies.

Moore säger att hans affärer gått bättre sedan Markus kom till Nevada – eftersom kunderna säger att de inte vill gå till Shady Lady på grund av Markus.

22-åriga "Cuddles" jobbar på Angel's Ladies och hon tycker att Shady Lady är sexistiskt och diskriminerande eftersom Markus vägrar ta emot män. Hon tar ju emot kvinnor.

– Hur kan man tacka nej till jobb på grund av sin läggning? Det tillhör jobbet, säger hon till AP.

Publicerad: