Relationer

50 – det nya 40

Av: 

Mats Strandberg

RELATIONER

Mats Strandberg filosoferar kring åldern på kändisarna

Det är bara några år sedan Drömfabriken insåg att dess arbeterskor över 40 fort- farande kunde vara vackra, begåvade och relevanta. Här är kvinnorna som fyller 50 i år. Kommer de att spränga ännu ett ålders- mässigt glastak?

Foto: AP

Madonna: Utmanar vår syn på sex

Madonna, Prince och Michael Jackson var 1980-talets giganter, och alla tre fyller 50 i år.

Men medan de manliga dinosaurierna förpassats till popvärldens Jurassic park håller sig Madonna kvar i nutiden.

Förra årets skivbolagsbyte gav henne ett kontrakt värt närmare en miljard kronor. Över en miljon fans har köpt biljetter till årets ”Sticky and sweet”-turné. Singeln ”4 minutes” blev hennes 37:e hit på den amerikanska topp 10-listan.

Och om hennes status som sexsymbol säger tidningen Blenders redaktör, Joe Levy: ”Kan hon behålla den som 50-åring? Ja, enligt mig. Hennes största utmaning nu är att fortsätta vara samtida. Hon försöker klara något som ingen klarat före henne.”

US Weeklys chefredaktör Janice Min menar att Madonna fortsätter bryta sexuella tabun med videon till ”4 minutes”: ”Nu får hon oss att ifrågasätta våra fördomar om ålder och sexualitet.”

Michelle Pfeiffer: Slåss inte mot klockan

Ännu undersköna Pfeiffer förnekar kirurgiska ingrepp (”Hennes ansikte har inget av stelheten man förknippar med lyft och botox. Om hon ljuger så är ingreppen briljant gjorda”, skriver tidningen Guardian efter en intervju med henne), men hon medger att hon går på reklamen för utslätande ansiktskrämer, och har så många produkter att det liknar ett parfymeri.

”Jag känner samma press som många andra kvinnor. men ju äldre jag blir, desto mindre viktigt blir det. Plötsligt börjar människor du älskar få problem med hälsan, tampas med verkliga problem. Det sätter perspektiv på allt annat.”

Ellen DeGeneres: Nygift och succékarriär

Härom veckan gifte sig Ellen med 15 år yngre flickvännen, skådespelerskan Portia de rossi. Och medan Oprah dalar i populraitet stärker Ellen sina positioner (hon har nyligen röstats fram till USA:s mest populära tv-personlighet).

Ellens 50-årskalas, den 26 januari, hade tivolitema: gäster som Mariah Carey, Tom Hanks och Paris Hilton åkte radiobilar och pariserhjul, dansade disco och lekte lekar.

Sharon Stone: Älskaren är 26 år yngre

”Jag är inte rädd för att bli gammal. Jag tänker att, vad fan, det är bara att köra på”, säger Stone – som fyllde 50 i mars i år – till The Mirror.

”Vi kvinnor blir både sexigare och bättre älskarinnor med åren”, har hon sagt. Den okände 24-åringen Chase Dreyfous, som nu dejtar filmstjärnan, lär hålla med.

Årets fiktiga 50-taggare!

I ”Sex and the city”-filmen fyller Samantha Jones ett halvsekel, men mansslukerskan är lika hungrig som alltid. Skådespelerskan Kim Cattrall fyllde 52 den 21 augusti.

Publisert: