"Ska vi skaffa barn ihop?"

RELATIONER

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Dilemmat

Jag är 25 år och ihop med en tjej som är 35 år. Hon vill ha barn, jag känner mig inte redo! Jag är rädd att jag blir dumpad snart. Ska jag skaffa barn?

Martin

NEJ Ett barn kräver din närvaro och uppmärksamhet i minst 20 år framåt. Känner man sig inte redo så är man inte redo.

Susanne

JA Den optimala åldern för kvinnor att få barn i är 18–23. Det inte speciellt hälsosamt för din flickvän att vänta så mycket längre.
Sanna

NEJ Jag har själv barn med en pappa som inte var redo. Det slutade med att vi gick ifrån varandra.

Linda

NEJ Ett barn är ett livslångt ansvar och ingen gåva eller rättighet. Du är inte mogen att ta det ansvaret och då ska du inte göra det heller. Det vore inte sjysst mot varken barnet eller er relation. Barn ska man vara redo för mentalt och ekonomiskt och vilja ha det av hela sitt hjärta.

Lexie

NEJ Barn är något man bör komma fram till i ett gemensamt beslut. Hur ni än gör så blir någon av er besviken....

aniraC

NEJ Självklart ska du inte skaffa barn för någon annans skull, till och med att tänka den tanken är helt dumt. Ett BARN! Du är bara 25 år och kille passa på att leva livet innan du gör något dylikt i och med att du förmodligen inte är redo på långa vägar. Det är inte direkt samma sak som att köpa en hund som man kan sälja på blocket om man skulle tröttna.

Tänk till

NEJ Självklart ska du inte skaffa barn om du inte känner dig redo. Alla förlorar på det. Det kan bli en påfrestning på ert förhållandet om du går omkring känner dig osäker (osäkerhet som kan leda till frustration), och barnet förtjänar väl ändå få en pappa som vill ha det. Att skaffa barn ska inte vara en börda! Det ska vara en glädje!

anzon

NEJ Men var på din vakt efter det svaret, skall själv bli far till ett barn jag inte vill ha... Efter att jag sagt nej, hon blåste mig... Lycka till.

Anonym

JA Om du är trygg i relationen och vet att du vill ha barn senare. Det är inte säkert att man blir gravid när man sen vill.

Hälsningar Stina