- Barnlediga pappor kan ju inte amma

RELATIONER

Gustav: De kan äta nästan allt i 8-9-månadersåldern

Det är ett himla tjat om att dela på föräldraledigheten, men blir inte det svårt när det faktiskt är mamman som ammar? Är det tänkt att vi pappor ska ersätta bröstmjölken med mjölkersättning så är det väl ingen förbättring för barnet, eller? Och barnets bästa ska väl stå i fokus?

Carl

Hej Carl,

Ett barn som är åtta–nio månader kan äta nästan allt som den övriga familjen äter, bara man är försiktig med salt och mosar maten, eftersom barnet inte har några tuggtänder. Om mamman vill fortsätta amma kan hon ge en morgontutte och sen fortsätta amma när hon kommer hem från jobbet. Det går också bra att ha bröstmjölk i frysen och tina.

Vad som är barnets bästa brukar för de flesta vuxna kokas ner till något misstänkt likt det vi själva vill: få jobba, vara hemma, etc. Om man ska säga något om fördelarna med delad föräldraledighet, så är det väl att pappan och barnet får en närmare och roligare relation. Och att risken att du och barnets mamma skiljer er minskar med 30 procent. Det är ju inte hundra procent, men alltid nåt.

Gustav

ARTIKELN HANDLAR OM