Relationer

Vem får vara stressad?

Av: 

Olle Kvarnsmyr

RELATIONER

Fler bloggare lägger sig i stressdebatten

Det har redan kallats för årets stora bloggbråk – fajten mellan Linda Skugge och Ebba von Sydow. Fajten handlar om vem som har rätt att vara stressad: stureplansprinsessor eller trebarnsmorsor med kolikbarn? Nu har även andra stora bloggare, som Katerina Janouch, Katrin Zytomierska, Mymlan och självaste riksspelmannen Åsa Jinder blandat sig i debatten.

Katerina Janouch gillar Linda Skugges bitterhet. I sin blogg skriver hon:
”jag gillar Lindas ilska. Jag gillar den även om den av vissa anses "bitter". Bitterheten är en rätt bra drivkraft ibland, den bor granne med avunden, revanschlusten och modet. Vi behöver fler Lindor som höjer sin röst i den annars ofta så utslätade och tillrättalagda verkligheten.”

Samtidigt som Katerina är väldigt förtjust i Lindas bitterhet vill hon även poängtera att kvinnor bör undvika att bråka med varandra. ”Kvinnor måste kunna lyfta fram synpunkter och föra en debatt”, skriver hon.

Inget bloggbråk utan Katrin

Katrin Zytomierska muttrar på sin blogg att det har startats ett bloggbråk utan att hon är med.
”Bloggbråk utan att jag är inblandad? Skulle inte tro det”, skriver hon och fortsätter:
”Det är sinnesjukt hur man kan tycka att man är bättre som människa bara för att man tar hand om barn. Så jävla svårt är det faktiskt inte. Det är fan så mycket svårare att tjäna mycket pengar på något som man tycker är kul.”

Prova att gå i andras skor

Den välrenommerade bloggaren och trebarnsmamman Mymlan skriver i sin blogg att man inte bör döma om man inte har gått i den andre personens skor.
”Vi har alla våra bördor att bära. Du har dina, Ebba har sina, jag har mina. Och de går faktiskt inte att jämföra med varandra”, skriver hon.

Riksspelmannen tycker till

Även riksspelmannen och författaren Åsa Jinder lägger i debatten. Men som den snälla och ödmjuka spelman hon är gör hon det på ett vänligt sätt.
”Något måste spricka när man satsar så hårt som Linda. Kände sådan storasyster/mamma känsla för henne, ville ta henne i min famn och fråga henne om jag kunde ta över en stund”, skriver hon.

Aftonbladets artikelkommentarer

Bland artikelkommentarerna till Aftonbladets artikel om bloggbråket är det även där livat. Signaturen Hylster, från Falköping skriver:

Herregud, dom är ju mediakåta karriärskvinnor. Självklart väljer man ett stressigt liv om man väljer deras karriärer. Linda, du har själv valt barnen, tala inte om dom som ett stressmoment. Ebba, skaffa barn, jag tror du behöver det.

Signaturen Messerschmidten, vill påminna om en sak Ebba von Sydow har glömt, och skriver:
”Det Linda är ute efter och som Ebba totalt missar, är att om Ebba är stressad är det ju ganska enkelt för henne att ändra sitt liv från ena månaden till nästa. Det kan man inte som småbarnsmamma. Ebbas upplevelse av stress är för att hon vill hinna med så mycket. En mammas stress kommer av att hon måste hinna med så mycket. Det är en jävla skillnad faktiskt.”

Publisert: