Nu är det klippt – igen

avHelena Utter

RELATIONER

Ralph Lauren får kritik för ännu en hårdretuscherad modellbild

Bloggvärlden rasar åter mot Ralph Lauren.

Den här gången är det modellen Valentina Zelyaeva, 27, som fått höfter och midja digitalt förminskade – bara drygt en vecka efter att modehuset bett om ursäkt för en tafflig manipulation av en reklambild.

När Filippa Hamilton dök upp på Ralph Laurens reklambilder med en midja smalare än huvudet är brett, lade sig modehuset platt inför kritiken:

– Vi har insett att vi är ansvariga för att, genom bristfällig framställning och retuschering, ge en förvriden bild av en kvinnas kropp, hette det då i ett uttalande.

Men idag riktas åter kritik mot Ralph Laurens reklambilder. Det är bloggen PhotoshopDisasters.blogspot.com som hittat ännu en grovt manipulerad bild, publicerad i Australien. Den ryska supermodellen Valentina Zelyaeva har fått höfter och midja som ser uppseendeväckande nätta ut.

Uppenbart retuscherad

På Ralph Laurens egen webbplats finns bilden dessutom i två versioner, skriver brittiska tidningen Daily Mail. Jämför man de båda bilderna kan man se att den ena är uppenbart digitalt retuscherad.

Kommentatorerna på Photoshop Disasters spar inte på krutet.

– Varför visar dom helt enkelt inte sina kläder på skelett istället, skriver en.

Har inte kommenterat bilden

Valentinga Zelyaeva har jobbat för Ralph Lauren sedan 2005 och har bland annat visat kläder tillsammans med Filippa Hamilton, den svenskättade modellen som var föremål för uppståndelsen för drygt en vecka sedan.

Filippa Hamilton har också hävdat att hon fick sparken på grund av att hon var för kraftig, något som inte bekräftats av arbetsgivaren.

Ralph Lauren har ännu inte kommenterat bilderna på Valentina Zelyaeva men väntas enligt Daily Mail göra det under eftermiddagen.