Så fixar du hjärtedagen

– den dyraste dejten behöver inte vara den bästa

Det är inte den dyraste dejten som är den bästa.

Dejtingexperten Karin Adelsköld tipsar om hur du gör Alla hjärtans dag romantisk – enkelt och billigt.

– Pizzeria funkar lika bra som finrestaurang, säger hon.

Karin Adelsköld ger säkra Alla hjärtans-tips.
Karin Adelsköld ger säkra Alla hjärtans-tips.

Champagne och dyra röda rosor i all ära – men det finns sätt att göra Alla hjärtans dag romantisk utan att slösa en massa pengar. Det allra viktigaste är stämningen, enligt dejtingexperten Karin Adelsköld.

– Att uppmärksamma varandra lite extra är romantiskt. Att stanna upp lite och stressa av är en bra förutsättning för att få till en härlig stämning. Och stäng av mobilen!

Hon tycker det räcker att man piffar till middagen lite extra, med levande ljus. En romantisk stämning skapar man till exempel genom att se varandra i ögonen – länge, säger hon.

Går bra med pizzeria

Middag och blommor är ett klassiskt kort. Det går bra att ta ett romantiskt koncept – om man gör det till sitt, tycker Karin Adelsköld. I så fall går det lika bra med pizzeria som finrestaurang.

– Bara det finns en tanke bakom. Smyg med dig ett ljus och sätt på bordet och håll ett litet kärlekstal innan du överlämnar blommorna. Sen är du helt klart hemma, säger hon.

Gärna en present

En liten present kan också passa, enligt Karin Adelsköld, men inget dyrt. Bra gåvor är till exempel blommor, god choklad, massageolja, eller mysigt bubblebad. Bäst är när det är personligt – och verkligen märks att det kommer från hjärtat.

– Spela in blandband, skriv en dikt eller ge ett presentkort på massage från dig, som måste tas ut senare på kvällen, säger hon.

Gelehjärtan värst

Allra mest romantiskt tycker Karin Adelsköld är att bli uppvaktad av någon som man inte trodde skulle uppvakta. Det gäller att våga, påminner hon.

Vad tycker du är mest oromantiskt bland det som påstås vara romantiskt?

– Röda gelehjärtan. Kom igen. Att köpa en färdigt låda med godisar som smakar illa, det tycker jag är riktigt oromanstikt. Blä.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN