Den här studien talar till fyllon och idioter

Av: Malin Wollin

Publicerad:
Uppdaterad:

Malin Wollin undrar varför vi måste veta exakt var alko-gränsen går

Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.
Foto: Johanna Reeder
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.

Forskare i England är alkoholiserade idioter visar en färsk undersökning från ett kedjehus i Kalmar.

En liten dos alkohol är inte farligt för ett foster i magen, tvärtom, säger den ofantligt viktiga studien vi alla väntat på.

Jag blir GALEN på dessa studier. Vem är det som tycker det är viktigt att slå fast att det går bra att kröka när man väntar barn?

Det fattar väl en apa att barnet i magen inte dör om man slickar på en vinkork. Men måste vi ta reda på var den exakta gränsen går? Vem har det behovet?

Känner du som läser detta att det är viktigt att veta om du kan dricka ett glas vin när du är gravid? Snälla mejla mig och förklara varför alkoholen är så viktig i ditt liv. Jag vill veta.

Forskningsrapporter om hur mycket du kan dricka när du ammar och är gravid talar inte till de nyktra. De talar till fyllon och idioter.

Jag träffade en pappa på stan i somras som gick runt med sin fem månaders son i famnen och bjöd på öl. Bebisen fick slicka med sin rosa lilla tunga uppe på burken där ölen lägger sig i en liten halvmåneformad ränna.

”Han tycker det är jättegott” skrattade pappan och trots att jag skulle visat med eftertryck hur jävla idiotiskt jag tyckte att det var så sa jag ingenting.

Forskningsrapporten från England gjord av någon som inte tycker att aids, hiv och cancerforskning is the shit talar inte till mig eller någon annan som anser att noll sprit är bäst. Den talar till den pappan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN