”Kvinnor är ovana vid att vara tydliga”

RELATIONER

Läsarna diskuterade ilska som karriärdrag

Tankarna om ilska är ett smart karriärdrag har gått isär när läsarna fick säga sitt i frågan. Forumet dominerades av männen som uttryckte sina starka åsikter.

– Jag har egentligen aldrig råkat ut för särskilt ilskna arbetskamrater/chefer men jag vet att många kvinnor är ovana vid att vara tydliga och kanske tar i för mycket när de gör det? Skriver signaturen Bemcid i aftonbladet.ses forum.

Han menar att det kan ha med tålamod att göra. Att många kvinnor "knyter handen i fickan" och härdar ut tills det brister en dag, då kan de inte hålla sig kalla utan låter glödhett raseri ta över.

– Och det imponerar givetvis inte på omgivningen, tillägger han.

Signaturen Jensr skriver att, om man inte kan diskutera sakligt och hålla känslor utanför diskussionen, sätter han punkt för den.

– Jag är väldigt tydlig vare sig det gäller män eller kvinnor, att jag inte tolererar att någon försöker utnyttja ilska, eller andra psykologiska påtryckningar för att "skrämma" beslut i en viss riktning.

”Vela inte som en yr höna”

Läsaren Hellfish tycker att man borde vara mer bestämd.

– Om man vill komma nånstans så måste man kunna ta för sig. Att inte vara rädd av sig. Se till företagets bästa och inte vika ner sig genom att vela omkring som en yr höna och medla åt höger och vänster. Det gäller både män och kvinnor, skriver han och tillägger:

– Kvinnor kanske traditionellt sett har svårt att göra just detta eftersom det i regel anses som att man kör över någon, men att arga kvinnor skulle ha större problem i arbetslivet än arga män är idioti.

Jaan är kritisk till den amerikanska studien och förmodar att Sverige har kommit längre än USA när det gäller stereotypa könsroller:

– Den bästa karriären är att bli en förnöjsam och lycklig människa.

Stark ekonomi vägen till lycka

De kvinnliga tyckarna i forumet var mer givmilda. Stumpans bästa karriärtips är att göra det man vill göra.

– Då lyckas man garanterat! skriver hon. Medan Snowgirl menar att det bästa är att ha rika föräldrar.

– Har man den grunden att stå på är det inte svårt att göra karriär.

Hon får medhåll av Pjn som skriver att det är svårt att misslyckas när man har en stark ekonomi.

– Man vågar ta risker på ett helt annat sätt, oavsett om man förlorar pengar på att bolag/företag man startar går i konkurs så klarar man ändå av att leva.

Läs också:

Arna Sunje