”Michael Jackson är jättetrevlig”

RELATIONER

Läs hela chattet med Anton Glanzelius

sara säger: Vad letar ni efter när ni söker deltagare till PH?

Anton Glanzelius säger: Vi letar efter starka personligheter som vågar vara sig själva, och som inte vill spela teater. De som är med måste älska att synas, för det kommer de i allra högsta grad att göra.

anna säger: Har du ditt drömjobb nu? Gör du verkligen den tv du helst av allt vill göra?

Anton Glanzelius säger: Ja, det här är mitt absoluta drömjobb. På TV4 får jag göra rätt olika saker, från dokusåpor till dokumentärer med Jan Guillou så det är definitivt ett drömjobb.

anonym säger: Varför blir vissa tillfrågade att vara med i programmet? duger inte "vanliga" människor, som söker med lika villkor som alla?

Anton Glanzelius säger: Jo, alla duger. 6000 sökte till höstens säsong och de allra flesta deltagarna kommer från de ansökningarna. Det är väldigt få personer som har tillfrågats av oss.

suzan säger: Syftet med paradise hotel?

Anton Glanzelius säger: Syftet är att göra underhållnings-tv, att berätta historier om vanliga människor som lever ett fantastiskt drömliv på ett lyxhotell, men där de hela tiden utsätts för det svåraste av allt: att kanske skicka ut någon som är deras bästa vän. Det är ett relationsdrama.

vbgtony säger: Tjena Anton. Ar det fortfarande så att du är "han som va med i -Mitt liv som hund-?" bland folket. mvh tony

Anton Glanzelius säger: Det finns fortfarande vissa som känner igen mig från Mitt liv som hund. Men nu är det 20 år sen, så så många är det faktiskt inte.

Nisse säger: Ni visar ju en del "grövre" scener - mer naket - på tv4.se. Är det verkligen okej? Jag tycker att det är som TV1000-porr.

Anton Glanzelius säger: Det vi visar på tv4.se tycker vi är helt okej. Jag håller inte med dig om att det är som TV1000-porr men åsikten är fri. Det vi visar där har hänt inom ramen för Paradise Hotel och därför tycker vi att det är okej. Men det finns fortfarande mycket som vi väljer att inte visa.

X säger: Sluta ljuga - syftet med PH är väl att få visa stora tuttar och få in annonsörer?

Anton Glanzelius säger: Nej, det är inte sant. Vi vill att jättemånga ska titta på programmet, vi vill absolut att många annonsörer ska vilja ligga runt programmet. Men jag är helt övertygad om att det som tittarna vill se är sveken, kärleken och intrigerna runt omkring spelet.

Jonas säger: Blir det en tredje säsong?

Anton Glanzelius säger: Det vet jag inte, inget är bestämt än.

Ninni säger: hej är du kompis med Michael Jackson? är han trevlig?

Anton Glanzelius säger: Jag har träffat Michael Jackson några gånger och ja, han är jättetrevlig.

misen säger: hej anton. vad har du för utbildning?

Anton Glanzelius säger: Jag har ingen utbildning alls. Jag gick hum på gymnasiet och sen halkade jag in i tv-världen för 11 år sen och har sedan dess klamrat mig fast.

Ida säger: Kan ni inte få till lite mer regler så att de nya kan kkomma in i programmet? De ska ju hela tiden tjata om sist in först ut! Det är ju inget kul att titta på de första deltagarna genom ett helt program.

Anton Glanzelius säger: Nya deltagare kommer in varje vecka. Sen om originaldeltagarna försöker manövrera ut de nya - det har vi ingen makt över. Men jag kan avslöja det kommer att förändras från och med morgondagens avsnitt.

Kalle säger: Vem av deltagarna gillar du mest?

Anton Glanzelius säger: Där måste jag vara feg. Jag kan omöjligen svara på det eftersom jag jobbar så nära inpå programmet. Men jag tycker att alla deltagarna är extremt modiga som vågar ställa upp - det beundrar jag dem alla för.

misen säger: en del tjejer hävdar att ni vinklar för att "bimbo"-fiera dem, håller du med om det?

Anton Glanzelius säger: Nej, det håller jag inte med om. Vi filmar ca 60 timmar per dag, och utav det klipper vi fram en halvtimmes program. Det blir ett koncentrat av de viktigaste och mest engagerande historierna under dagen. Det kan förstås göra att enskilda deltagare kan känna att vissa saker de gjort eller sagt inte får plats. Jag förstår om de tycker att det är tråkigt.

jerra säger: Du startade din karriär lysande i mitt liv som hund, men PH är väl ändå bottenträsket i inom TV. Ångrar du inte att du inte fortsatte mer med film?

Anton Glanzelius säger: Nej, jag tycker att jag har gått den absolut bästa väg jag kunnat gå. Att gå från lillgammal barnskådespelare, via pretentiös tonårspoet och nu äntligen - en fullvuxen underhållningsnisse. Det är för mig en fullständig dröm!

Y säger: Är det sant att Natascha och David e tillsammans i verkligheten? Vet du det?

Anton Glanzelius säger: Jag har också hört det ryktet men jag vet faktiskt inte om det är sant eller inte.

natalie säger: Var det du som föreslog Natascha som deltagare i årets paradise?

Anton Glanzelius säger: Nej, det var inte jag som föreslog henne. Vi har en casting-grupp på fyra personer, som är de som väljer ut 50-60 personer bland de 6000 som söker. Även de som blir tillfrågade hamnar i den gruppen, som får träffa mig och flera andra producenter för programmet, innan vi slutgiltigt bestämmer vilka 11 originaldeltagare vi ska ha. Det gällde för Natascha också.

Moderator säger: Tack till Anton Glanzelius och våra läsare!

Anton Glanzelius säger: Det var allt för mig, nu måste jag kila vidare in i nästa avsnitt. Ha det gott!