Så har du aldrig sett dem förut!

RELATIONER

Kjell Bergqvist sliter vid kolmilan.

Lena PH är ett förföriskt skogsrå och Kayo en förtrollad prinsessa.

Här är kändisarnas nya roller - som sagofigurer i en välgörenhetskalender.

De mystiska och sagoinspirerade bilderna har flera kända ansikten, som Krister Henriksson, Pernilla Wahlgren, Lena PH och Darin.

Bakom kalendern ligger Aftonbladets krönikör Åsa Mattsson och fotografen Caroline Roosmark.

- Vi har ett tema som är romantik och saga. Vi vill tillföra lite magi i tillvaron, men också utmana könsroller, säger Åsa Mattsson.

Skådespelaren Kjell Bergqvist, som på fotografierna gestaltar en kolare, är också ambassadör för Ecpat. Nätverket jobbar mot pedofili och barnprostitution och får i år en del av försäljningsintäkterna. För honom var det därför ett lätt val att ställa upp som fotoobjekt.

- Jag har bara sett bilderna i kameran, men jag har tittat på tidigare kalendrar och de har varit jättefina. Det var jäkligt mycket mygg där ute i skogen bara, skrattar han.

Han är djupt engagerad i uppdraget att verka mot pedofili.

- Jag märker att det är en fråga som engagerar många, men när man pratar om de här problemen ryggar folk ofta tillbaka, säger Kjell Bergqvist.

- Vi arbetar genom att försöka få ut tidningsartiklar och för ett par år sedan besökte vi flyktingförläggningar. Det året försvann 80 svenska flyktingbarn, varav de flesta hamnar i prostitution. Det uppmärksammas knappt, men om det försvinner ett blont barn slås det upp stort i medierna. När Fabian Bengtsson försvann skrevs det i månader om det, säger han.

Åsa Mattsson hoppas på att sälja tio tusen kalendrar till stöd för de utsatta barnen.

- Det vore en verklig saga, säger hon.

Kjell Bergqvist

Lena Philipsson

Kayo

Darin Zanyar

Pernilla Wahlgren

Agneta Sjödin

Sara Milstead