Relationer

”Tanterna nöp mig i rumpan”

RELATIONER

”Tantslem” tvingade Leif att säga upp sig

En hand på insidan av låret eller en sexuell invit.

Den före detta bartendern Leif Nilsson, 29, berättar om tantslemmet på krogen.

Män tas inte på allvar Leif Nilsson, 29, tycker att män som trakasseras sexuellt inte tas på allvar. ”Man blir förbannad och arg eftersom det är sån dubbelmoral.”
Män tas inte på allvar Leif Nilsson, 29, tycker att män som trakasseras sexuellt inte tas på allvar. ”Man blir förbannad och arg eftersom det är sån dubbelmoral.”

”Tantslem” har blivit ett begrepp. Aftonbladet har skrivit om det och Svenska Dagbladet har gjort en hel artikelserie om hur unga män trakasseras sexuellt av äldre kvinnor.

Flera läsare har hört av sig till Aftonbladet för att dela med sig av sina erfarenheter av ”tantslemmet”.

Skamliga förslag

Leif Nilsson, 29, före detta bartender, berättar hur han ständigt blev utsatt för tafsande och fick skamliga förslag från medelålders kvinnor.

– Det var oerhört kränkande, särskilt som man inte vet hur man ska säga ifrån utan att bli otrevlig, säger han.

Leif var 24 när han började jobba på ett av Norrköpings större uteställen.

Försökte strunta i det

Som bartender och diskplockare rörde han sig mycket i lokalerna och var ständigt i kontakt med gästerna.

Och det gick sällan ett arbetspass utan att han blev antastad eller tillfrågad om han kunde ställa upp som nattligt sällskap.

– I början försökte man strunta i det, man bara gick vidare. Men efter ett tag blev det jobbigt, särskilt som jag hade flickvän, berättar han.

Ett tillfälle han minns särskilt väl var när han skulle servera ett större damsällskap.

När det var dags att betala notan vägrade en av gästerna att överlämna betalkortet om hon inte fick nypa honom i rumpan.

Mådde dåligt

– Men när jag sa ifrån och vände mig om såg jag i ögonvrån hur hon stoppade fingrarna i munnen och låtsades kräkas. Det var ren förnedring, säger han, säger Leif Nilsson.

Nu har det gått ett år sedan han slutade i krogbranschen.

Och det är först nu han inser hur dåligt han mådde av trakasserierna. Särskilt som han inte visste hur han skulle hantera situationerna utan att vara otrevlig mot kunderna.

”Oerhört kränkt”

– De utgår ju från att jag blir glad, men det känns lika jobbigt för mig som kille att bli sextrakasserad som det gör för en tjej.

– Vid vissa tillfällen kände jag mig oerhört kränkt. Antingen talade de högt om min kropp eller så klämde de på mig när jag rörde mig i lokalerna. Nyp i rumpan var så vanligt att man till sist slutade bry sig, säger han.

Läs också

Clarence Frenker

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer