Familjerelationer

”Våra barn har varsin Ipad”

Av: 

Ida Davidsson

Lovisa Sandström och hennes två söner, Sixten, 3, och Baxter, 2, tillsammans med deras surfplattor.
Lovisa Sandström och hennes två söner, Sixten, 3, och Baxter, 2, tillsammans med deras surfplattor.

RELATIONER

Lovisa Sandströms söner Baxter, 2, och Sixten, 3, är ägare till varsin Ipad.

– Barnen älskar dem och jag tycker att surfplattor är jättebra för barn. Sixten har bland annat lärt sig att räkna till tio på engelska med en app, säger tvåbarnsmamman.

De Ipads som i dag tillhör pojkarna Sandström/Renman är inte inköpta till barnen utan Sixten och Baxter har "adopterat" dem i takt med att teknikintresset vuxit.

– I dag finns bara barnmaterial på deras läsplattor, appar och program som vi föräldrar har laddat ner. Det är spel och program där man lär sig räkna, sjunga och uttala ord, säger Lovisa Sandström som ser många fördelar med barnens användande.

– Det är interaktivt att leka med en surfplatta, de får skapa och många sinnen aktiveras samtidigt.

Får inte surfa själva

Lovisa Sandström och hennes man har inte satt någon gräns för hur mycket barnen får sitta framför skärmarna, däremot får de inte använda webbläsaren för att surfa på nätet.

– Risken när barn nyttjar surfplattor är att de får tillgång till material som inte är barnanpassat så därför är det viktigt att ha föräldrakontroller på enheten, menar hon.

Trots de här åtgärderna får sönerna inte använda plattorna ensamma.

- Nej, vi föräldrar är ständigt närvarande. Vi hör hela tiden vad som händer, hjälper dem att förstå och ger dem feedback, säger Lovisa Sandström.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer