Kom igen Pride, låt oss få dansa i neon i kväll!

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-29

Fram med de gyllene skorna, mickstativet och Timoteij-schampot!

Please Pride, leverera nu!

För den här schlagerbögen vill dansa i neon i kväll.

Ronny Larsson, redaktör på gaytidningen QX.

Jag, precis som många av mina framtida gaykompisar, älskade schlager långt innan jag fattat att jag var bög. Jag gjorde röstningstabeller, och storgrät när Carola försvann ur rutan i ett brus under Nackamast-kapningen 1990. Alltså. Jag tjöt med händerna pressade mot tv-rutan.

Och innan jag kommit ut som bög drog jag med min kompis Linda till schlagerpride. Hon fattade så?klart vad det handlade om. Inte för att jag lät ögat glida mot killarna i Prideparken, snarare för att jag kunde varenda textrad i låtarna som framfördes på scenen. Hallå, vem trodde jag att jag lurade? Jag var ju redan då en tonartsfrälst liten frukt.

Varför vi bögar älskar treminuterslåtar med mördarrefränger är det ingen som vet. Men vem bryr sig? Det är väl som det här med att man är homo. Det bara är så.

Det är då rätt självklart att Pride har en schlagerkväll, som under åren besökts av alla stora schlagerartister. Schlagerkvällen 2008 pratar man fortfarande om. Producenten Edward af Sillén bjöd in alla: Lena Ph, Måns, Bengtzing, Perrelli, Lili & Susie och andra favoriter som gjorde att vi dansade i neon en hel kväll.

Det absolut viktigaste under Schlagerkvällen är att originalartisten sjunger sin låt. Coverartister göre sig icke besvär. Då är det Baby Goodbye.

Det var vad som hände i fjol när ett coverband tog över schlagerkvällen. Följden blev att folkvandringen från Pridepark var större än uttåget ur Egypten.

I kväll måste därför schlagerkvällen vara lika vass som 2008. Och är den inte det så får jag tröstdansa hela natten på Världens Största Schlagerfest som äger rum i natt. Jag dansar för grabben som aldrig fick se

Carola när Nacka-masten bröts. Det är den lilla bögen värd.

Det här är Ronny

Namn: Ronny Larsson.

Ålder: 34.

Bostad: Lägenhet på Kungsholmen.

Yrke: Redaktör på gaytidningen QX.

Familj: Pojkvän och hunden Alice.

Inkomst: 30 000 kronor i månaden.

Tre flickpoppigt fantastiska låtar som jag vill höra på Pride (givetvis med originalartisterna):

1 Kom – Timoteij. Låten som vunnit Eurovision om vi skickat den. Ärligt.

2 Last to Know – Excellence. Sveriges bästa falsksjungande schlagerbrudar.

3 Smiling in Love – Caracola. Världens bästa tuggummischlager.

Pridesnackisen

Vågar folk komma tillbaka till schlagerkvällen efter förra årets flopp? Jag hoppas det. Men det är verkligen upp till bevis för Schlagerpridearrangörerna.

Ronny Larsson