Sätt färg på håret

RELATIONER

Frisyrerna, trenderna, färgerna, produkterna

1 av 3 | Foto: efter Sofia Isaksson ville klippa av en bit och få nytt liv i håret med nya färger. Jag blev jättenöjd.

Programledaren Sofia Isaksson var trött på sina blekta slingor och ville få nytt liv i håret.

– Det känns jättebra! Frisören klippte dessutom av en rejäl bit av håret så alla mina slitna hårtoppar försvann. Jag är nöjd med färgen också. Det känns naturligt och fräscht. Jag har egentligen råttfärgat hår men gillar att vara blond. Jag ville gärna behålla den känslan.

– När jag är programledare eller jobbar som tv-hallåa är det viktigt att håret inte tar bort tittarnas intresse för det jag säger.

Sofia Isaksson har ett ruggigt hårfärgningsminne:

– Jag skulle testa att tona håret brunt med hemfärg. Toningen skulle sitta i max 20 minuter, men jag lade mig på soffan för att läsa och somnade. När jag vaknade hade färgen suttit i 45 minuter och mitt blonda hår hade sugit i sig vartenda brunt färgpigment. Håret var nästan svart och jag såg inte klok ut.

Det är naturliga färgtoner som dominerar på frisörsalongerna i vår. Blonda, bruna och rödskimrande toner gäller än för dem som vill följa trenderna. Frisyrerna ska vara lite asymmetriskt klippta och med färger lagda i olika fält.

– Man ska bara ana att det händer något i håret. Det ska inte se för konstlat ut. Just nu ligger koncentrationen mycket på luggen och snällare färger är stora, säger Andy Engberg, hårstylist på Hårgänget i Stockholm.

– I dag handlar det mer om att visa en attityd med frisyren än att följa ett hårmode slaviskt. Man kan säga att fotbolls-VM och David Beckham tog död på trenden att vilja ha ”tuppkam”. När alltför många har en frisyr, då är det dags för en annan trend att ta vid.

Sofia Isaksson

Färgen är supersnygg

Det är första gången jag färgar håret

Jag ville ha något nytt

Det blev en hård look, men jag är nöjd

Färgen blev så naturlig, jag är jättenöjd

Jag blev mörkröd och jag gillar det korta

5 frågor om färgning

Hårprylarna!

Är det skillnad på dyra och billiga produkter?

Budget

Mellan

Lyx

Trött på ditt gamla hår? Gör som programledaren Sofia Isaksson, testa en ny färg! Trendigast just nu är att färga håret asymmetriskt. Vi gav sju personer en ny fräsch hårlook.

Agneta Elmegård