”Bedragna bedragare – det sorgligaste som finns”

Daniel Pernikliski om otrohetsleverantören som har svikit sina kunders förtroende

Daniel Pernikliski är Wendelakrönikör.
Daniel Pernikliski är Wendelakrönikör.

En marknad för otrohetssajter är bara möjlig i ett samhälle där otrohet inte är okej – ett klimat där det sårar och förstör.

Det är förutsättningen för själva affärsidén. Ett faktum som gör att verksamheten är svår att betrakta som någonting annat än avskyvärd.

Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte se hur det skulle vara okej att tjäna pengar på, och aktivt uppmuntra, att människor bedrar sina partners.

Användarna i sin tur är en samling patetiska fegisar. De vill ha kvar tryggheten i ett förhållande och samtidigt njuta av spänningen från lösa sexuella förbindelser.

Att i tanken vara frestad är inga konstigheter, det händer nog de flesta titt som tätt, och att göra det som en del i ett öppet förhållande är inte heller några konstigheter, för de som nu klarar av det.

Men att göra anspråk på en frihet som man själv aldrig skulle unna sin partner, därför att den omvända situationen vore outhärdlig, det är höjden av svek.

Och sajterna är som skräddarsydda för just denna typ av fega människor – de som aktivt söker sig till otrohet, men bara om det kan garanteras att de själva inte behöver betala något pris.

Åtminstone verkade det så, men nu visar det sig att den extremt höga säkerhet som sajterna lovar sina kunder, inte alls är särskilt säker. I själva verket är det mycket enkelt att lura programmet och kunna se alla otrohetstörstande användare, med bilder och hela baletten.

Det ser allstå inte bättre ut än att otrohetsleverantören har svikit sina kunders förtroende – bedragit dem.

Stackars, stackars kunderna.

Bedragna bedragare är bland det sorgligaste som finns.

Publisert: