Relationer

Modeller i tävling kallades ”för fula”

Av: 

Monica Karlstein

RELATIONER

Kosttillskottsbolaget Gymgrossisten arrangerar just nu en modelltävling där alla kan ladda upp en bild på sig själv och ha chans att bli Sveriges nästa fitnessmodell.

Men när – vad personalen kallat för – "för fula" tjejer tog täten på topplistan nollställde arrangörerna räkneverket.

Chatten med Gymgrossistens kundtjänst.

Gymgrossisten drog igång en kampanj där tjejer kunde anmäla sig och ha chans att vinna ett ettårigt modellkontrakt med kosttillskottsmärket BMR. Allmänheten kunde gå in på gymkedjans sajt och rösta på den tjej de tyckte skulle vinna. De tjugo tjejer med flest röster går till finalen som hålls på Fitnessfestivalen i Göteborg.

När tävlingen hade dragit igång och några av tjejerna direkt tog ledningen nollställde plötsligt Gymgrossisten räkneverket och samtliga tjejer fick börja om och samla fans. När samma favoriter återigen fick många röster och hamnade på topplistan togs den utan förvarning bort från sajten.

”Fulaste tjejerna”

I Gymgrossistens kundchat angav de anledningen:

”Vi har gjort detta eftersom det finns olika forum på bland annat Flashback som röstar på de fulaste tjejerna och försöker sabotera tävlingen.”

Aftonbladet ringer upp Gymgrossistens VD Therése Hillman och visar en skärmdump på chatten med företagets kundtjänst.

– Det är jätteolyckligt att en anställd har uttryckt sig så, det är beklämmande, jag tycker att det är jättetråkigt. Just det uttalandet är helt fruktansvärt och vi har aldrig sagt att vi står för det, säger hon och fortsätter:

– Vad en anställd säger är hur olyckligt som helst och något vi tar upp internt. Vi ber om ursäkt för det som hänt.

Men att röstningen nollställdes beror inte på att ”fel” tjejer ledde utan på personangrepp på nätet, enligt Gymgrossisten.

– Vi nollställde röstningen när alla kränkningar och påhopp kom upp på nätet. När personangreppen fortsatte tog vi beslutet att inte visa rösterna för vi ville inte förknippas med personangrepp och kränkningar på de här tjejerna, säger Therése Hillman.

”Vi fuskar absolut inte”

Efter att Gymgrossisten ändrat tävlingsförhållandena anklagas de nu för att förvränga resultatet.

– Vi fuskar absolut inte. Nu säger ju de i ett diskussionsforum att vi fuskar och att vi väljer ut de här tjugo men så kommer det inte att vara. De som är topp 20 kommer att vara topp 20 sedan väljer vår leverantör ut fem finalister av dem, säger hon och fortsätter:

– Vi hade noll kriterier för att få vara med. Och vi söker en sund frisk tjej som man kan koppla till varumärket, som gör att det säljer kosttillskott. Det behöver absolut inte vara någon Slitztjej eller någon som bygger muskler.

På Gymgrossistens Facebooksida är företagets kunder upprörda:

”Då ni tog bort transparensen i tävlingen var det droppen för mig. Jag tänker aldrig handla mer från er. Fy skäms,” skriver en kund.

Publisert: