Gör succé – på singelkurs

RELATIONER

Från oljemålning till Ranelidkvällar – här är vårens roliga aktiviteter för ensamstående

Foto: Sätt kurs på kärleken Slå två flugor i en smäll, fördjupa dig i ditt intresse under en kurs – och kanske hitta kärleken på samma gång.

På kurs kan du lära dig dreja, spela gitarr och ha många bollar i luften.

Nu kan du som är singel även finna kärleken på någon av vårens alla singelinriktade kurser.

– Var taktisk och välj en kurs i något du tror att en framtida partner är intresserad av, säger Marie Hagberg, dejtingcoach.

När våren närmar sig går kärlekskranka par ur ide och syns flitigt på stan. Hand i hand på gatorna och på uteserveringarna med ögon bara för varandra. Som singel är det lätt att känna sig ensam. Räddningen: en kurs?

I vår satsar fler arrangörer på nya annorlunda singelkurser. Matlagningskurserna eller de klassiska singel-after worksen fortsätter men nytt för i år är kurser i munspel, stengods och kärlekskvällar med Björn Ranelid – allt för singlar.

Skapar bra stämning

Det som började som ett stockholmsfenomen har nu spritt sig till hela landet.

– Chanserna att träffa en dejt eller sitt livs kärlek är stor. Dessutom brukar de vara riktigt roliga. Många singlar tillsammans skapar ofta en bättre stämning och lite mer partykänsla, säger Marie Hagberg.

När du anmäler dig till en kurs är det viktigt att vara strategisk. Enligt Marie Hagberg kan det vara smart att välja den kurs du tror har bäst odds när det gäller att hitta någon. Arrangörerna kan sällan garantera att deltagarna är hälften kvinnor och hälften män och på många av kurserna är det flest tjejer.

– Ring och fråga hur utbudet av deltagare ser ut innan du anmäler dig, säger Marie Hagberg.

Välj din hobby

Välj också efter eget intresse. Chansen att hitta någon du verkligen kan tycka om är förmodligen större om ni träffas på en kurs ni båda är uppriktigt intresserade av.

– Gemensamma intressen skapar många bra upplevelser i en parrelation såvida ni inte konkurrerar med varandra och det blir blodigt allvar, som det till exempel kan bli med golf, säger Eva Rusz, relationsexpert och författare till boken ”Relationskoden”.