Anna Nicole har bantat bort 36 kilo

1 av 2 | Foto: Efter - 36 kilo Anna Nicole Smith visade upp sitt nya nerbantade jag på en modeshow i tisdags.
RELATIONER

Anna Nicole Smith har bantat bort 36 kilo.

Ännu en gång kan hon tjäna pengar på sin kropp.

I tv-programmet "60 minutes" säger hon att det är litet för mycket, hon vill gärna gå upp några kilo igen.

Tv-serien om hennes liv riskerade nedläggning förra säsongen och försäljningen av dvd:n med den första säsongen gick ner.

Anna Nicoles rådgivare hade länge försökt få henne att gå ner i vikt och sköta sig med tanke på karriären.

Försörjningen var i fara, inte bara för Anna Nicole och hennes son. Utan också för alla de personer runt omkring henne som lever på att Anna Nicoles kropp är möjlig att tjäna pengar på.

Bantningsmedel

Så i slutet av oktober förra året presenterade ett företag som tillverkar bantningsmedel bilder av Anna Nicole - då hade hon gått ner 14 kilo med hjälp av företagets produkt, enligt deras egen helsidesreklam i en amerikansk veckotidning.

Nu har hon alltså gått ner sammanlagt 36 kilo och det ger henne uppmärksamhet även i högstatusmedier.

- Jag tycker nog jag är litet för smal just nu. Jag vill gå upp litet grann igen, sade hon till Larry King, legendarisk intervjuare på CNN, när han intervjuade henne häromdagen.

Men de säger ju att man kan väl aldrig bli för smal, påstod Larry King. Varför är du rädd för att bli smal?

- Oh Larry, det är en lång historia. Men det passar mig bättre att gå upp litet grann.

Frånvarande

Anna Nicole Smith verkade under intervjun vara ömsom långt borta i tankarna och svara okoncentrerat, ömsom högst närvarande, skrattande och skämtande.

Hon kunde inte riktigt svara på vad hon äter under dagen när han frågade om hennes frukost, lunch och middag.

- Jaa, litet frukt tror jag, sa hon efter att ha tänkt efter en rätt lång stund.

Larry King frågade henne också varför hon hållit sig borta från offentligheten under tiden hon gått ner i vikt "bantat i hemlighet" som han sa.

- För att jag ville komma ut med en BANG! svarade Anna Nicole.

Började som strip-teasedansös

När hon växte upp i Texas hette hon Vickie Lynn Hogan. Hon var bara 15 år när hon lämnade hemmet och de påstått alkoholiserade föräldrarna.

Hon arbetade som servitris, fick sonen Daniel när hon var 17, började dansa strieap-tease och opererade brösten.

En fotograf tog bilder och så småningom vek hon ut sig i Playboy och därmed började pengarna rulla in.

Anna Nicole blev en eftersökt modell, använd och kritiserad, inte minst som HM:s tunt klädda underklädesmodell till jul.

När hon gifte sig med den åldrade oljemiljardären Howard Marshall i juni1994 blev ramaskrien höga och beskyllningarna om att hon var en gold-digger haglade.

Arvstvist

Hennes man avled något år senare och kampen om arvet hamnade i rätten. Följetongen om Anna Nicoles liv fortsatte i medierna. För som vanligt överträffar livet såpoperan.

Samtidigt som hon slet i en utdragen tvist om arvet blev hon anklagad för sexuella övergrepp på sin barnflicka och tvingades betala en miljon i skadestånd.

Hon fördes till sjukhus akut efter en överdos och visade senare upp sig på Oscarsgalan, mycket tung och påtagligt berusad.

2002 blev det klart att hon skulle få 88 miljoner efter sin man. Efter att hon i sju år avlönat svindyra advokater blev det troligen inte mycket kvar av arvet.

Hennes ständiga viktuppgång varvat med dramatiska bantningar, hennes umgänge med kriminella, hennes missbruk, allt blir dokumenterat och intresset hos publiken är fortsatt livligt.

Hon fick naturligtvis också sin egen verklighets-såpa i tv. Den har även visats i Sverige.

Simone Söderhjelm