Varför lämnade han kvar sina strumpor?

RELATIONER

Fråga: Jag träffade för två veckor sen en helt underbar kille på alla sätt å vis. Han började att prata med mig å allt var hur kalas som helst. När det var dags för hemfärd visade det sig att vi skulle spendera natten ihop, dock visste han om mitt vilkor; inget sex! Vi hade en helt underbar ”natt” med kel och mycket gos & hångel och jag frågar om jag får träffa honom igen och visst får jag det. När han ska gå påstår han att han inte hittar sina strumpor... Vilket jag senare upptäcker att de ligger synligt vid sängen, och att även hans snus som han flyttat på när han skulle hämta strumporna... Jag ringer honom ca en vecka senare och pratar med honom, frågar honom om han vill ha sina grejer eller om jag ska slänga dem. Han vill ha dem så han ska komma någon dag och hämta dem... Men det är bara undanflykter efter undanflykter hela tiden och nu har jag gett upp hoppet har slutat höra av mig då han verkar vara så ointresserad av att få träffa mig igen. Varför lämnar han kvar sina strumpor med en ursäkt att man inte hittar dem, om man i vilket fall som helst inte tänker träffa mig igen?! Snälla kan du förklara detta för mig?!

Strumphittaren

Singelkillen svarar: Jag tror inte att du ska vara alltför säker på att han verkligen visste var strumporna var. Många män har faktiskt stora problem att hitta saker, även om attiraljerna ligger i mannens synfält. Jag har ingen medicinsk förklaring på detta men vet med säkerhet att problemet existerar. Jag lider nämligen av det själv. Det är ungefär samma sak som att ni kvinnor inte kan lära sig vad som är höger och vänster, trots att ni har gått minst nio år i skolan. Eller att era röster genomgår en märklig tonlägesförändring när ni samtalar med en väninna per telefon.

Men om vi nu utgår från att han verkligen bluffade med strumporna så blir det en aning mer komplicerat. Jag skulle då antingen vilja säga att det du uppfattar som undanflykter är genuina orsaker till varför han inte kan träffa dig, dvs. att han är intresserad men har svårt att få tiden att räcka till. Eller också lämnade han strumporna med flit men ångrade sig i efterhand, dvs. han trodde han ville träffa dig igen men insåg senare att så inte var fallet. Om det nu är så att han inte vill ha mer med dig att göra, vilket det mesta pekar på, så tycker han nog att strumporna och snuset får ligga kvar där det gör. Det var ju, som tur är, inte jeansen han glömde kvar.