”Barnlöshet är en sorg som aldrig går över helt”

Hon är skådespelaren som jobbar ur ”hela kostcirkeln”, komikern som inte värjer för de svåra ämnena. Här gläntar Det goda livets krönikör Pia Johansson på dörren, både till sin loge - och till sitt hjärta.

”Vi går genom de smala, ljusgrå korridorerna i Stadsteaterns inre, Pia Johanssons andra hem sedan 1985 (och hennes enda hem under några veckor i slutet på 1980-talet när hon inte hade någon lägenhet). Pia stannar vid en av alla identiska dörrar och låser upp. Om korridorerna kändes mindre … livsbejakande än man förväntar sig av en så kreativ plats som en teater, så känns Pias loge som att komma hem. Tapeter i rosa och guld, en ombonad soffa, små orientaliska glas med gulddekor. Upptejpade foton på allt från Pia utklädd till John Travolta till ett montage av en delfin och en ko som parallellskuttar i ett turkostblått hav.

– Just nu står jag vid i en brytpunkt i mitt liv, på väg in i något nytt. Jag är 51, jag har varit med om både sorger, glädjeämnen och bekymmer. Barn, inte barn – allt det där är över. Jag har fått en förlåtande attityd mot mig själv.”

Så börjar Maria Soxbos intima, avslöjande och roliga intervju med komikern och skådespelerskan Pia Johansson. Här berättar hon om glädje och sorg, drömmar och jobb. FÖr att läsa hela intervjun måste du bli medlem i Plus.

Med Plus har du obegränsad tillgång till Aftonbladet, både i webben och i mobilen.

Med Plus får du:

Över 200 resguider.

Nya pryl- och biltester varje vecka.

Dagens bästa spel, veckans bästa travtips och Sveriges bästa sportkrönikörer.

Aftonbladets alla horoskop.

Svar från Malena Ivarsson, Linn Heed och Eva Rusz.

Nya dieter, skräddarsydda träningsprogram, tips om inre hälsa.

Film- och musikrecensioner varje fredag.