"Vi möttes på Blocket"

Publicerad:
Uppdaterad:

Ellinor hyrde ett rum hos Joakim och kärleken växte

TRÄFFADES VIA ANNONS Ellinor sökte boende i Skåne och svarade på Joakims annons där han sökte en inneboende. Hon flyttade in, efter en tid blev de ett par och nu är de nyförlovade.
Foto: Foto: KRISTER HANSSON
TRÄFFADES VIA ANNONS Ellinor sökte boende i Skåne och svarade på Joakims annons där han sökte en inneboende. Hon flyttade in, efter en tid blev de ett par och nu är de nyförlovade.

För 2,5 år sedan svarade Ellinor Söderberg, 22, på en annons på Blocket.

I dag är hon förlovad – med killen som satte ut annonsen.

– Det var helt självklart att jag skulle säga ja!

Stockholmstjejen Ellinor bestämde sig redan som tonåring att hon skulle flytta till Skåne. Efter ett besök hos släktingar föll hon huvudstupa för landskapet, och framför allt för

skåningarna.

– Min mamma trodde inte på mig, men jag visste att jag skulle komma tillbaka, säger hon på en dialekt som fått en nyans av skånska.

Sommaren 2009 gick flyttlasset till Sjöbo.

– Jag bodde hos en kompis först, men efter ett tag såg jag en annons på Blocket om några som sökte en inneboende.

Förbjudet område

Den som lagt ut annonsen var Joakim Peiler, 22. Han och hans tjej bodde i en lägenhet med ett uthyrningsrum, och Ellinor flyttade in.

– Vi bodde tillsammans i ett halvår och hade jättekul ihop, vi blev bra kompisar alla tre, säger Ellinor.

Men så tog Joakims förhållande slut, och en dag var det bara han och Ellinor kvar i lägenheten.

Ellinor tyckte ju visserligen att Joakim var både snygg och trevlig, och de hade många gemensamma intressen. Men det kändes som förbjudet område, och Ellinor tvingade bort alla sådana tankar.

Efter en dryg månad gick de på en fest tillsammans och då sa det klick. Joakim och Ellinor kysstes och plötsligt föll alla bitar på plats.

– Det behövdes nog en fest för att vi skulle våga ta steget, säger hon. Men det föll sig väldigt naturligt, det var bara vi!

Varken Ellinor eller Joakim har någon erfarenhet av nätdejting, och att hitta någon på Blocket var nog det sista någon av dem trodde skulle hända. Men i och med att de fick möjlighet att lära känna varandra under en tid innan de blev tillsammans, så känner de sig nu väldigt trygga i sin relation.

Sparar till ett hus

De bor kvar i samma lägenhet tillsammans med tre hundar, och håller just nu på att spara ihop till ett hus.

– Vi har många gemensamma intressen, vi gillar båda att hålla på med hundarna, eller att hitta på saker och umgås med vänner. Ingen av oss tycker om att bara sitta hemma.

På nyårsaftons morgon blev Ellinor väckt av Joakim, som ville att hon skulle titta på en annons på Blocket.

– Vi har nyligen köpt en chihuahua-valp, så Joakim ville att jag skulle komma och titta på en annan valp som fanns här i Sjöbo. Jag var lite skeptisk men han sa ”Du brukar ju alltid vilja titta, det är en jättesöt valp”.

Ellinor släpade sig upp till datorn och började scrolla ner i raden av senast inkomna annonser.

”Ett steg i taget”

Mitt bland alla soffor och barnkläder dök det upp en bild på henne och Joakim.

– Jag ropade, ”Men där är ju vi”. Jag kopplade inte alls, varför var det en bild på oss? Men så började jag läsa texten, och sen stod Joakim plötsligt där med ringen.

Nu är paret förlovade, men bröllopet får vänta. Först när de flyttat till hus så tänker de ta tag i bröllopsplanerna. Och familj, det är också en senare fråga.

– Ett steg i taget, säger Ellinor.

Och det där uthyrningsrummet då, ni funderar inte på att sätta in en ny annons?

– Ha ha, nej det vågar vi inte!

Cecilia Billgren

Publicerad: