Känslostormar i sensommar?

Kolla ditt sex- och kärleksastro för december

RELATIONER

Astrologerna Hanna Vennberg och Tor Tolander berättar vad stjärnorna spår för den här månaden.

Väduren

Månaden börjar med en trasslig vecka som känns oändlig. Men ta det lugnt, vindarna vänder och december blir faktiskt en riktigt härlig månad för din del. Ta dig bara igenom de första hindren så väntar romantik och kärlek runt hörnet. Allra mest lovande ser månaden ut för dig som vill påbörja något helt nytt eller vill ta en relation till en ny nivå. Stämningen är viktig, vill du förföra någon så satsa på sköna dofter, tända ljus och delikatesser. Glöm inte bort musiken i bakgrunden! Dina kläder spelar också ovanligt stor roll.

Bästa chansen: Våg, Skytt.

Bästa stället: På bio.

Bästa datumen: 7-8/12.

Oxen

Första veckan blir bra men resten av månaden vill kärlekslivet bara inte fungera. Du har för mycket att göra, för många vänner du måste träffa, för mycket som du måste ordna med innan 2008 är slut. I år är det just kärleken som blir lidande, du prioriterar allt annat före den. Försök inte kompensera med en hyperromantisk nyårsafton, det blir det bara värre av. Värna hellre om kärleken i din vardag, i den mån det går. En liten gåva, ett ömsint ord, ett sms kan betyda så mycket när tiden inte räcker till. Resten får du ordna senare.

Bästa chansen: Skorpion, Stenbock.

Bästa stället: På jobbet.

Bästa datumen: 5-6/12.

Tvillingarna

Du tar kärleken på mycket stort allvar. Har du en relation redan vill du att den skall växa och utvecklas innan året är slut. Är du på väg in i något nytt kan det gå med svindlande hastighet, du kan till exempel gå från singel till sambo innan du vet ordet av. Du har en större tendens än vanligt att nappa på romantiska förslag och förmodligen får du också ganska många sådana. Dessutom ser själva storhelgerna riktigt lovande ut, i år präglas både jul och nyår av skön romantik för din del. Det kan bli nyårslöften med rosa kanter.

Bästa chansen: Skytt, Stenbock.

Bästa stället: På resa.

Bästa datumen: 11-12/12.

Kräftan

Du försöker balansera allting och få tiden att räcka till. Det går inte. Någon vecka in i månaden så inser du att du måste tänka om och planera bort något. Till stor del blir det just romantiken som ryker. Kanske inte för att du vill det; det är snarare så att det är det som du lättast påverkar. Viktigt är dock att stressen minskar, annars blir du retlig. Kärleken kan du alltid ägna dig åt när alla helgförberedelser passerat och du känner dig lugnare. Så en förlorad decembermånad – romantiskt sett – är inte i hela världen.

Bästa chansen: Stenbock, Vattuman.

Bästa stället: På båt.

Bästa datumen: 13-14/12.

Lejonet

Förmodligen har du tänkt dig en välplanerad och ordnad decembermånad. Så blir det inte. Räkna istället med känslostormar, passion, oväntade förslag och alla möjliga romantiska händelser som du inte hade räknat med. Allra mest dramatisk blir julen. Relationer kan krisa, växa, nå nya höjder eller helt försvinna. Det kan också hända att den Stora Kärleken slår till och ger dig en oförglömlig årsavslutning. Det enda du kan vara relativt säker på är att det blir oerhört ont om lugn och ro. Konstant tidsbrist är mer modellen.

Bästa chansen: Skytt, Stenbock.

Bästa stället: Utomhus.

Bästa datumen: 15-16/12.

Jungfrun

Det blir gott om nöjen och spännande möten. Du har dessutom mycket att göra, på alla möjliga sätt. Har du ett något så när flexibelt jobb kan du räkna med att få slita extra hårt just denna månad. Mitt i allt detta hamnar kärleken lätt i skuggan av andra saker. Den första veckan i december blir ganska romantisk men sedan får du kämpa hårt om kärleken inte skall svalna. Och frågan är om det är värt det. Kanske bättre att njuta av julstämningen och låta kärleken vila lite. Det blir absolut mer gnista och glöd i januari.

Bästa chansen: Skytt, Stenbock, Vattuman.

Bästa stället: På fest.

Bästa datumen: 17-18/12.

Vågen

December börjar riktigt illa, kanske med ett praktgräl, ett rejält missförstånd eller svår svartsjuka. Det må ser mörkt ut, men i slutänden kommer du faktiskt att få en riktigt romantisk månad. Det mesta av trasslet går att reda ut eller bara hoppa över, och från den åttonde ungefär väntar en hel rad sköna upplevelser. För dig som är singel handlar det förmodligen mer om sex än om långsiktiga band men det är också något som kan ändra sig på lite sikt. Både jul och nyår utlovar extra skön romantik i år.

Bästa chansen: Vädur, Vattuman.

Bästa stället: På restaurang.

Bästa datumen: 19-20/12.

Skorpionen

Vissa månader vill det bara inte klaffa. December bjuder på mycket, till exempel nöjen, nya vänner, kanske nya och oväntade chanser att göra karriär. Dessutom lägger du ner en del tid på att förbereda inför jul och nyår. En resa kan också locka, särskilt efter 11/12. Men kärleken, den vill sig inte. Ju mer energi du lägger ner på den, desto mer stress och trassel kan du räkna med att skörda. Här lönar det sig alltså att ta myrsteg och sänka förväntningarna rejält. På det sättet undgår du en hel rad helt onödiga problem.

Bästa chansen: Oxe, Skytt.

Bästa stället: På dansgolvet.

Bästa datumen: 5-6/12.

Skytten

Du har riktigt gott om energi och detta är bland annat en suverän månad för sport och tävlingar av alla slag. En annan sak som verkligen tar fart är just kärlekslivet. Allra bäst ser december ut för dig som är singel. Det finns många alternativ för dig, välj ett om du vill vara seriös, odla flera om du bara vill ha roligt och känna dig åtråvärd. Om du vill bygga vidare eller är nöjd med kärlekens lekfulla sidor är upptill dig. Har du ett förhållande redan så tar det ett par rejäla kliv under jul och nyår. Kanske är det dags för nya löften.

Bästa chansen: Vädur, Tvilling, Lejon, Skorpion, Stenbock.

Bästa stället: På fest.

Bästa datumen: 24-25/12.

Stenbocken

Första veckan i december blir passionerad, het och härlig. Men sedan svalnar kärlekslivet av. Det beror inte på att du stöter på problem, utan det har med tidsåtgång och prioriteringar att göra. Du hinner helt enkelt inte med riktigt, så du fokuserar på familj, jobb och vänner. Kärleken får vänta. På det sättet får du också lite tid på dig att känna efter; kanske har du lite svårt att veta exakt vad du vill ha. Hur som helst blir detta en ljummen månad men mysfaktorn är hög, med härliga helger och massor av gemenskap.

Bästa chansen: Lejon, Skytt, Fisk.

Bästa stället: I lugn och ro.

Bästa datumen: 27-28/12.

Vattumannen

Du har mycket gott om energi, både mentalt och fysiskt, och det är tur. Detta blir en hektisk månad som erbjuder massor av nya möjligheter. Vissa rör kärlek, andra familjeliv, åter andra jobb. Som om det inte räckte så blir både jul och nyår något i särklass. Du kan inte bara luta dig tillbaka och njuta av december, istället är du mitt i smeten hela tiden och tempot blir skyhögt – men det är desto roligare. Kärleken är också helt omöjlig att kontrollera, det handlar om passion och erotik och inte alls om små, stillsamma känslor.

Bästa chansen: Oxe, Kräfta, Jungfru, Våg, Fisk.

Bästa stället: Överallt.

Bästa datumen: 30-31/12.

Fiskarna

Första veckan blir fin, just då har du tur. Har du en partner lönar det sig för ert förhållande om ni ägnar mycket tid åt att mysa tillsammans då. Sedan minskar de romantiska möjligheterna, av det enkla skälet att andra saker dyker upp och stjäl all din tid. Affärer, jobbmöjligheter, kanske en resa, vänner, gamla bekanta … det är en enda soppa av mestadels roliga händelser som hela tiden stör din planering och som gör att det blir ont om mysiga stunder. Du hinner bli både inspirerad och stressad många gånger innan 2008 är slut.

Bästa chansen: Jungfru, Vattuman.

Bästa stället: På konsert.

Bästa datumen: 5-6/12.