Mejla

Åsa Erlandson

”Vad är det för fel på danskarna?”

RELATIONER

Åsa Erlandson om gubbslem som ordnar hästmarknad i dansk tv

Jag var ute på krogen i går, kom hem aspackad och hade en sån skruvad dröm! Måste fått något i min drink, så konstig var den drömmen. Nej, sluta inte läsa. Det här är ingen vanlig tråkig berättelse som bara är intressant för en själv, utan lyssna nu. Jo, jag drömde att dansk public service–tv ställde en naken kvinna framför några gubbar som sedan satt och recenserade henne. Inspekterade henne uppifrån och ned, smackade med läpparna och diskuterade huruvida hon hade tjocka armar och toppiga bröstvårtor. Själv var hon tyst.

Va? Har jag inte drömt? Vad säger ni nu, finns det här på riktigt? I dansk tv! Dansk, licensfinansierad tv. Herregud. Då behöver jag en återställare. På direkten.
 

Det är i sådana här lägen jag får akut, mentalt eksem och inte orkar tillhöra människosläktet längre utan vill konvertera till kamel istället. De har ett värdigare liv.

Danskjävlar! Alltså, vad är det för fel på dem? Det kommer ta decennier innan de lyckas tvätta bort stämpeln som en nation av sexfixerade gubbar. Minns ni fisketidningen ”Fisk & Fri”? Nyligen hade de en halvnaken brud på omslaget där en jättegädda ammar hennes bröst. Nu har alltså den logiska uppföljningen kommit, nämligen gubbslem som ordnar hästmarknad i tv, fast med nakna kvinnor. Det enda som saknas är att ljushuvudet som kom på alltihopa, Thomas Blachman, går fram och bänder upp hennes käkar och ger ett utlåtande om hur hon ser ut långt ner i halsen. Höhö.

Silvio Berlusconi, kom tillbaka! Allt är förlåtet. Tutt–tv kallade sig åtminstone inte konst.

I kommentarsfälten däremot är tonen längtansfull. Danskarna är ”öppna” och ”frisinnade” medan vi i Sverige bara är så förbannat tråååååkiga. Så kan man också formulera problemet, om man är packad. Eller dansk. Därför gör vi så här. Alla ni män som tycker att detta är en jättefräsch programidé får själva marschera in nakna på en scen på bästa sändningstid och så bjuder vi in komikern Sissela Benns karaktär Filippa Bark och komikern Marika Carlsson att diskutera love handles, näshår och hängpung.

Det finns bara ett problem. Ingen skulle titta.

Av: 

Åsa Erlandson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åsa Erlandsson