Pappa, du har nog fått det här om bakfoten

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladets krönikör Anders Westgårdh hävdar att Vecko-Revyn är farlig för unga tjejer.

I dag svarar hans dotter Alice Westgårdh, 17.

Jag kan till viss del förstå att pappa blev arg och chockad, men rätt har han faktiskt inte. Tiderna, samhället och idealen har förändrats sen er generation var i vår ålder. Men varför måste ni alltid tro att förändringarna leder till det sämre?

Om jag vill lära mig något nytt om sex slår jag inte upp biologiboken, jag läser tidskrifter för unga kvinnor. Jag tycker att Vecko-Revyn snarare är upplysande än hetsande. Deras artiklar om sex handlar om hur man ska samarbeta och få det jämställt i sängen, inte om hur tjejer ska underkasta sig som sexslavar och endast ge killen njutning.

Fast jag brukar faktiskt bläddra över de sidor som handlar om sex, de tilltalar mig inte så mycket. Oftast står det saker som man redan vet, och de upplysningarna kan man ha fått från flera olika håll i media. De flesta i min ålder är fullt kapabla att tycka och tänka själva när det gäller sex.

Min pappa reagerade på en artikel om en ung tjej som extraknäcker som prostituerad. Enligt honom så framställdes det som något bra och trendigt, men det var ju faktiskt bara hennes åsikt. Själva artikeln är opartisk från Vecko-Revyns sida, men sen har de lagt in en ruta där deras sexexpert Hannah Arnhög skriver att det är fel att sälja sex. Och jag håller helt med henne.

Sex är en naturlig sak, som inte ska göras om till något så materiellt som ett jobb. Jobb har man för att försörja sig, sex har man för att njuta av livet. Jag tycker att min pappa försöker ge sex en negativ och nästan förbjuden klang. Ni föräldrar behöver inte oroa er så mycket, nu förstorar ni något som inte är en så big deal.

Sex är en naturlig sak. Låt oss inte göra det onaturligt.

Alice Westgårdh

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN