Så styr Posh nya Spice Girls

RELATIONER

”Victoria är van att få sin vilja igenom”

Foto: omstart Efter fem mindre lyckade soloprojekt gör Spice Girls gemensam sak igen.

Nu är de tillbaka — sexigare, smalare och kaxigare än någonsin. Men under ytan pyser intrigerna.­ Och det är Victoria ”Posh” Beckham som håller i ­piskan.

– Hon är desperat efter framgång i USA och styr gruppen, säger en källa.

Foto: Egen karriär Victoria ”Posh” Beckham har en egen modekarriär i tankarna.

Världens största tjejband är på banan igen. Förra söndagen kickstartade Spice Girls sin reunion-turné i Vancouver. Publiken möttes av det typiska Spice Girls-soundet, men vad har hänt med tjejerna? Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton, Geri Halliwell och Victoria Beckham visade upp en helt ny stil. För det första har tjejerna legat i hårdträning och bantat bort åtskilliga kilon för att komma i sina slimmade scenkläder. De har kört strippaerobics, löpning och gymmat. Enligt en källa till Daily Mail är det Victoria Beckham som är hjärnan bakom gruppens nya, magrare look.

– Victoria har berättat för de andra hur hon håller sig så smal. (Posh har enligt uppgift en midja som en sjuåring) Hon gör 200 situps om dagen, och följer en diet baserad på sojabönor, jordgubbar och grönsallad, säger källan till tidningen.

Smygpremiär

Precis som Victoria Beckham har även de andra tjejerna fixat brösten, avslöjade Geri Halliwell för Daily Mail.

– Alla har större bröst nu! Ja, utom jag då, som har bantat bort mina, berättade hon under smygpremiären på Victorias Secret’s modeshow.

Smygpremiären i Los Angeles blev en jättesuccé, men det var även tydligt att Spice Girls lämnat sin gamla klädstil bakom sig. Melanie B:s hysteriska hårkrull var borta, till förmån för stilrent, rakt hår. Melanie C hade dumpat joggingbyxorna och hästsvansen för blus och pressveck. Och Emmas flätor var utbytta mot Hollywoodsvall.

I stället bar gruppen matchande 50-talsinspirerade kreationer, signerade Roberto Cavalli som råkar vara en av Victoria Beckhams favoritdesigner. Under världsturnén bär Spice Girls kläder från modehuset Versace, en annan Victoriafavorit.

– Victoria Beckham har haft starka synpunkter på gruppens scenkläder, säger en källa till Female First.

Tidningen ”Star” fick samma budskap från en annan källa i bandets närhet:

– De har olika åsikter om vad som fungerar på scen, men Victoria är van att få sin vilja igenom.

Kort sagt: bandet som en gång vann tonårstjejernas (och tonårskillarnas) hjärtan på sina skilda stilar och personligheter, är nu stilrena ”Posh”-produkter.

Solomedley

Redan när reunion-turnén var på idéstadiet satte Victoria Beckham ner stilettklackarna i backen och utropade sig till kapten över Spice Girls-skutan. Geri Halliwell, som lyckats hyfsat med sin solokarriär, skulle sjunga ett medley av sina sololåtar. Men Victoria vägrade.

– Hon ville inte skriva på kontraktet om Geri skulle få sjunga solo. Då skulle för mycket ljus falla på Geri, säger en källa till Female First.

En ytterligare ”Posh”-ifiering av Spice Girls är turnéplanen. Det brittiska bandet spelar bara i fyra städer i Europa, och lägger större fokus på Nordamerika – Victoria Beckhams nya hemtrakter.

Det var när Victorias make David Beckham fick kontrakt med fotbollsklubben LA Galaxy som familjen flyttade till Los Angeles. För Victoria betydde det en ny chans att lansera sig. Hon fick en egen dokusåpa, men den floppade (ungefär lika hårt som hennes soloplatta). I och med att Spice Girls intar de stora scenerna i USA kommer hon att säkra sin stjärnstatus.

– Hon är beroende av att turnén går bra, för att bygga sin image i USA, säger en källa till Daily Mail.

Skrattat mycket

Det pratas också om storgräl i Spice Girls, något som tjejerna själva tillbakavisar. Under en intervju med Radio 1, berömde Victoria sina kollegor:

– Det känns som att vi aldrig splittrats. Jag har aldrig skrattat så mycket på länge! sa hon.

I en annan radiointervju, ställde ”American idol”-programledaren Ryan Seacrest frågan direkt till Victoria:

Är det du som är bossen i Spice Girls?

– Nej, knappast, det är snarare Geri och Mel B. Jag finns i bakgrunden, sa hon då.

Spice Girls 5 olika rollfigurer

”Posh spice” – Victoria Beckham

Ålder: 33.

Familj: Gift med fotbollsikonen David Beckham och barnen Brooklyn, Romeo och Cruz.

Känd för: Världens mest påpassade fotbollsfru, med stort intresse för shopping. Har designat jeans och väskor. Soloplattan ”Victoria Beckham” och hennes dokusåpa floppade i USA.

”Ginger spice” – Geri Halliwell

Ålder: 35.

Familj: Dottern Bluebell Madonna (pappan är manusförfattaren Sacha Gervasi).

Känd för: Har släppt tre soloskivor efter att Spice Girls splittrats. Dejtade Robbie Williams år 2000. Ambassadör för FN-organet UNFPA.

”Sporty spice” – Melanie Chisholm

Ålder: 33.

Familj: Pojkvännen Thomas Starr.

Känd för: Har haft den mest lyckade solokarriären. Driver skivbolaget ”Red girl records”. Har kämpat med ätstörningar.

”Baby spice” – Emma Bunton

Ålder: 31.

Familj: Gift med musikern Jade Jones. Sonen Beau Lee.

Känd för: Testade skådespelarbanan efter Spice Girls, och ett halvtaskigt säljande soloalbum. Roller i komedin ”Yes you can” och två hindi-språkiga filmer.

”Scary spice” – Melanie Brown

Ålder: 32.

Familj: Gift med musikproducenten Stephen Belafonte. Dottern Phoenix Chi med dansaren Jimmy Gulzar och dottern Angel med Eddie Murphy.

Känd för: Har haft en tv-show och spelat rollen som Mimi i musikalen ”Rent” på Broadway. Tvistade med Eddy Murphy som först vägrade erkänna Angel som sin dotter. Ett faderskapstest visade att han var det. Hennes två soloalbum har sålt dåligt.