Den blivande prinsessan - mer än godkänd

RELATIONER

Nu ryktas om förlovning i brittiska kungahuset

Prins William är kär. I Kate Middleton, 24.

En tjej som redan nu är på väg att bli hyperpopulär. Till och med drottningen tycker om henne – och har gett sitt godkännande till förlovning.

Foto: Aftonbladet Bild/Bulls
Kate designar barnkläder och har planer på att starta egen försäljning.

I vintras fick prins William frågan när han var på skidsemester i Klosters, Schweiz: När ska du gifta dig? Han svarade:

- Lyssna här, jag är bara 22 för guds skull. Jag är för ung för att gifta mig.

Will lär ha ändrat sig sedan dess. Förlovningen med Kate Middleton, 24, ska redan vara planerad.

Drottningen imponerad

Hon är som klippt och skuren för rollen som prinsessa.

Hon är vacker. Hon är ofarlig. Hon har, precis som en modern prinsessa ska ha, en egen karriär på gång – men en helt ofarlig sådan. Hon planerar att sälja babykläder via postorder.

Viktigast av allt – det är inte bara prins William som älskar Kate. Även drottningen är överförtjust. Det visade sig då prins William, för en tid sedan, pratade med henne om förlovning med Kate.

-Drottningen är mycket imponerad av Kate, säger en källa till brittiska tidningen Sunday Mirror.

”En ljuvlig tjej”

Med Kate riskerar kungahuset inte att hamna i ytterligare en skandal. Och ändå är hon tillräckligt personlig för att folket ska kunna relatera till henne.

-Hon är en ljuvlig tjej, utan baktankar, säger en av hennes vänner till brittisk press.

Kate älskas av folket, också för att hennes historia är som en saga – precis som lady Dis.

Kate växte upp i södra England, tillsammans med sina syskon Pippa och James, mamma Carole och pappa Michael, som är affärsman och driver postorderföretag. Det är tillsammans med honom som Kate planerar att starta en egen försäljning av babykläder.

Levt under lupp

Kate var extremt duktig i skolan och hamnade så småningom på ett av landets finaste universitet. S:t Andrews university. Hon pluggade konsthistoria och genom studierna blev hon vän med William. Att det bara var fråga om vänskap fanns ingen tvekan om – Kate hade redan en pojkvän. Men vänskapen växte till kärlek och vintern 2003 gjorde Kate slut med sin pojkvän.

Sedan dess har hon levt under lupp, men klarat den enorma pressen – både från pressen, allmänheten och kungahuset – hyfsat bra.

Beskydd av hovet

Men när en tysk tidning avslöjade var i London hennes lägenhet ligger blev det för mycket. Kate kopplade in advokater och polismyndigheterna ska vara oroade för hennes säkerhet. Vilket också är en anledning till att förlovningen med prins William snart lär bli av: Som prinsens officiella fästmö kommer Kate Middleton att beviljas skydd av hovets säkerhetsstyrka.

Fakta: Kate Middleton

Ulrika Svensson