”Tycker en man om att få rosor?”

RELATIONER

Eva Rusz chattade med läsarna. Fortsätt diskussionen i forum.

   Eva Rusz säger: Hej nu finns jag på plats!

Moderator säger: Då sätter vi igång!

the persuaders säger: Jag flirtade med en kille för flera månader sedan, men sedan dess har varken han eller jag hört av oss till varandra. Är det för sent att ta kontakt nu?

   Eva Rusz säger: Nej inte alls, om du fortfarande har honom i dina tankar så kör vet jag! Du kan inte få mer än ett je i värsta fall!

   Eva Rusz säger: Jag menade NEJ

sofie säger: Hej, jag tycker att alla hjärtans dag är en jättefånig dag men min sambo tycker att det är såååå romantiskt...vad ska jag göra? Tycker att det känns konstigt att pressa fram romantik.

   Eva Rusz säger: Om din sambo vill ordna ngt till den dagen, låt han göra det. Du kan givetvis ta emot det han ordnar men inte behöver du själv ta i . jag h}åller med dig om att det borde vara så att man ALLTId och så OFTA som möjligt övar sig att visa den man älskar sin känslor.

the persuaders säger: Hur ska man säga då, efter så lång tid? Tänk om han inte alls är intresserad?

   Eva Rusz säger: Säg att du gått och tänkt länge på honom efter ert första möte att du fortfarande tänker på honom och skulle önska du fick en möjlighet att träffa och lära känna honom igen!

säger: hej!! vad gör man för atr oigga upp ett förhållande som har blivit "vardag" så att säga?

   Eva Rusz säger: Försök hitta på nya saker el aktiviteter som ni kan göra tillsammans. Det kan gälla "utomhus" tex införa en kvällspromenad eller åka pulka el skridskor ihop el gå på teater. Eller "inomhus" dvs fundera på alternativa romantiska åtgärder.

Marie säger: Hej Eva! Min man är så hypokondrisk! Har han lite ont i huvudet så är det en tumör, glömmer han något så är det Alzheimer... Hur ska jag hantera detta? Han är ju allvarlig varje gång men jag har svårt att ta honom på allvar, vilket gör honom väldigt sur. Vad göra?

   Eva Rusz säger: Om det är "riktig" hypokondri kan några samtal hos en kognitiv terapeut göra susen.För ofta fastnar en person i sådana tankar men behöver öva sig att aktivt ifågasätta dem själv. Omfokusera då man oftast på morgonen börjar söka efter krämpor. Hitta på alternativa samtalsämnen. men eftersom din man just nu blir sur då du inte tar honom på allavr, be honom göra en ordentlig läkarundersökning från topp till tå. sen några ggrs terapisamtal.

Leila säger: Killen jag träffar är utomlands i två månader nu,hur göra för att hålla kvar hans intresse?Han säger att vi får se hur det känns när han är tillbaka,hur gör jag under tiden för att vara välförberedd på det värsta/eller för att det ska bli bra vid hans hemkomst?Hur tänka, vad göra? Vi har bara träffats 2 mån innan han åkte

   Eva Rusz säger: Det blir ju svårt för dig att kunna påverka hur han känner och tänker. Du verkar redam vara förberedd.men du kan ju se till att du vidmakthåller kontakten och skickar mail, sms ovs och talar om hur du tänker och känner kring Er och honom. Det är inte enbart ditt ansvar att det skall bli bra då han kommer hem! han är lika ansvarig som du. Men utgå också ifrån att det finns en stabilitet och en nyfikenhet hos honom med. Försök under tiden att ta det lugnt.

Ozzy säger: Mitt ex vill inte riktigt släppa taget. Det var flera månader sedan det tog slut och jag har en ny tjej - men hon ringer och vill träffas och PRATA hela tiden. Min nya tjej tycker att det är asjobbigt och jag med, men samtidig vill jag ju inte såra exet alltför mycket. Vad ska jag göra?

   Eva Rusz säger: Du kanske skall fundera på om du och ditt ex har talat ut ordentligt? Ofta kan detta beteende ha att göra med att exet inte tycker sig ha förstått varför det tog slut?! Fundera. Om du inom dig vet att allt är sagt så bör du en gångför alla sätta en tydlig gräns, Ring själv upp henne och säg att nu får det avra nog.var sen noga med att INTE ringa tillbaka eller lockas in att samtalala i telefon OM/Då hon ringer. För då har du lockats att bibehålla kontakten med henne. berätta för din nuvarande tjej vad du tänker göra eller hur du kommer att hantera det hela. det brukar lugna ner sig om du avhåller dig från att både reagera och besvara samtal o liknande saker.

säger: Mitt ex är avundsjuk för att jag träffat en annan. Han skickar en massa sms och är allmänt arg/förbannad på mig för att jag har gått vidare. Har en 3 årig dotter tillsammans med exet. Vad kan jag göra för att han ska ta sitt ansvar. Trots att vi inte är bästa vänner vill jag ändå att vår dotter ska ha en bra kontakt med sin pappa.

   Eva Rusz säger: Jag tycker du skall "tillåta" honom vara arg men vänligt och bestämt säga ifrån då han ringer dig och är det. Er dotter skall inte alls ha med dessa reaktioner att göra. han är säkert en bra pappa fast han känner sig övergiven och bitter just nu. Fortsätt att stå på dig om att han skall ha sin kontakt och umgänge med er dotter. Påminn honom om att han måste hålla isär sin ilska mot dig och umgönget med er dotter. han är pappa, punkt slut. han behöver också henne (kanske änneu mera just nu?)

Malin säger: Hej Eva! Jag har levt i ett destruktivt förhållande i fem år och är nu full av djupa sår. Har under de senaste åren även fått panikångest och har ingen energi till något för att förhållandet tar all energi. Hur kan jag bryta detta mönster då det känns som om jag mest av allt att allt ska bli bra mellan oss?

   Eva Rusz säger: Det är en jobbig sits du sitter i. Eftersom du inser intellektuellt att din relation är dålig men känslomässigt känner mycket fortfarande så blir detta en konflikt. I detta läge bör du öva dig att enbart använda din vänstra hjärnhalva dvs alla fakta och bevis som talar emot att du skall fortsätta relationen. Känslorna ställer just nu till bekymmer men de lurar dig just nu också! För ofta kan man luras att tro att en dålig relation, kanske med bråk och återföreningar i stundens hetta känns bra. Skriv en dagbok över alla insikter du fått genom åren. Jag kan trösta dig med att du kommer att kunna få en bättre relation om du en gång för alla bryter upp. Känslorna , känns men kommer då du fått distans att ersättas med insikter och ett gott självförtroende.

säger: Jag träffade en kille på en fest och blev störtkär men han vill bara vara vänner. Tycker du jags ka fortsätta träffa honom och hoppas att han ändrar sig?

   Eva Rusz säger: Jag tycker du kan fråga honom vad han menar med det? hur kan han redan nu veta att ni vara kommer att vara vänner? Om du inte skulle få ngt svar bör du gå på det han säger, alltså inte fortsätta hoppas det blir ni två!

lina säger: jag är sambo sen en tid tillbaka och jag undrar varför det känns så svårt ibland..min sambo är en person som kräver mycket ensamhet men jag vil ju inte detta hur ska jag kunna acceptera det?

   Eva Rusz säger: Det är alltid både en stor och ofta en svår omställning att bli sambos även fast man verkligen är kära i varandra. det är en längre process där man skall förstå och lyckas sammanjämka två personers olika närhetsbehov som andra behov. se inte hans behov av att vara själv som en avvisning mot dig! Men du kan tala om för honom hur du tä nker och känner . sen bör du finna egna saker att sysselsätta dig med hemma också. se det som en process och att det inte handlar om att han inte skulle älska dig. Senhar du givetvis också rätt att reagera om hans ensamhetsbehov är exceptionellt stora och liksom utesluter dig från honom helt?

Mange_83 säger: Hej! Min tjej har gort slut efter ett 5 år långt förhållande.. Jag känner att jag inte att jag fått svar på varför och min känsla är att hon inte vill ha med mig att göra. Jag mår skit av detta. Vad ska jag göra för att glömma henne?

   Eva Rusz säger: Först tycker jag du skall stå på dig och "kräva" att få en ordentlig förklaring. Efter så lång tid är man skyldig varandra det. Om du änåd inte skulle få det, avsätt tid att själv reflektera över ert relationsliv och hennes beteenden genom åren. Har detta vart ett beteende hon visat förr? Har du alltid varit 100% nöjd med henne? om inte vad har du varit missnöjd med osv! Då du utvärderat er relation kan det avra dags att omfokusera på andra saker. Men det kan okcså komma en sorgereaktio n ett tag. Vänta ett tag att inleda en ny relation, låt den gamla läka ut först.

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

sara säger: Hej!! Trordu att en man hade tyckt om att få rosor till jobbet?

   Eva Rusz säger: Jajemensan! Absolut! KÖR!

   Eva Rusz säger: Tack alla som chattat och velat chatta!

Vi hörs nästa vecka, på tisdag igen!

Kramar

Eva

Moderator säger: Något att tänka på till Alla hjärtans dag! Stort tack till Eva Rusz och till alla som ville chatta!