Familjerelationer

10 år - och vill inte sova själv

Av: 

Zendry Svärdkrona

RELATIONER

Hej! Jag är ensamstående mamma till en 10-årig pojke som vägrar att sova en hel natt i egen säng. Han somnar i sitt rum, men kommer in till mig någon gång under natten.

Så här har det sett ut sedan han var pytteliten, tyvärr. Eftersom jag nästan alltid har bott ensam har jag tyckt att det är ok, om han känner sig tryggare av att sova bredvid mamma.

Men nu börjar jag få nog! Han är för stor för att sova bredvid mig. Jag har försökt det mesta; jag har mutat, skrikit, förbjudit, försökt att ta det stegvis, men det slutar ändå alltid med att han förr eller senare kommer in.

Han säger att han vaknar och inte kan somna om. Jag känner mig elak om jag motar bort honom och själv är jag för trött för att orka gå upp och sitta bredvid honom i hans säng för att han ska somna om. Han har nattlampa tänd i sitt rum och dörren öppen mot hallen och vi bor i en ganska liten lägenhet, så det är inte så att han behöver känna sig ensam eller ”långt borta” från mig.

Vad ska jag göra?

Anna

Tag en madrass och bädda på golvet bredvid din säng. Kommer pojken upp på natten så kan han lägga sig på madrassen, inte i din säng. Ha INTE dåligt samvete, tala bara om för honom att han inte ska väcka dig när han sover på madrassen. Sov skönt!

Nanny Eva

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer