Våga vägra barn – rädda miljön

Av: Sofia Hadjipetri

Publicerad:
Uppdaterad:

Camilla Henemark: Världen behöver inte fler bebisar

1 av 2 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
Ratar barn Camilla Henemark tycker att vi ska ta hand om de människor som finns på jorden innan vi producerar nya.

Rädda planeten genom att inte föda barn!

Enligt mångsysslaren och debattören Camilla Henemark, 43, behöver inte världen fler bebisar. Eller?

– Det sämsta uttrycket för miljöaktivism är att inte vilja ha barn, säger miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand, 34.

Camilla Henemark, politiskt engagerad i socialdemokraterna, har många gånger uttalat sig om barnafödande kontra överbefolkning.

– Jag vill inte ha egna biologiska barn, eftersom jorden redan är överbefolkad och det tär på naturresurserna. Vi behöver inte bli fler människor, utan vi behöver ta hand om dem som redan finns, säger hon.

”Barn gör planeten värd att rädda”

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand, för närvarande föräldraledig med sitt andra barn, tycker att det är ett ”konstigt uttalande”. Hon säger att det även finns de som inte vill ha barn för att planeten inte är en bra plats för framtida generationer med tanke på sociala missförhållanden – men det argumentet håller inte heller, tycker hon.

– Barn är det mest fantastiska man kan uppleva, säger Maria Wetterstrand och försöker överrösta sin gallskrikande bebis.

– Optimismen som barn förmedlar gör att planeten blir värd att rädda, och då menar jag inte bara mina egna barn, fortsätter hon.

Publicerad: