Supernanny satte pli på ungarna...

RELATIONER

...sedan eldade de upp huset

1 av 3 | Foto: AJA BAJA Jo Frost åker ut i engelska familjer och lär förtvivlade föräldrar att uppfostra sina barn. Hon var även hos familjen Young. Sedan gick det åt skogen.

LONDON. Supernannyn skulle få pli på de bångstyriga pojkarna.

Hon lyckades – tillfälligt.

I går satte treåringen eld på huset.

Jo Frost från TV 4:s ”Supernanny” åker runt till bekymrade familjer i Storbritannien för att hjälpa dem uppfostra barn.

Hon spenderade två veckor hos paret Young och deras fem pojkar. De fick belöning när de skötte sig och sattes i skamvrån när de gjort något fel.

Hjälpte inte

– Föräldrarna hade tv:s ”Supernanny” hemma för att hjälpa dem kontrollera barnen. Det hjälpte uppenbarligen inte eftersom det verkar som att branden orsakades av att en av pojkarna satte eld på gardinerna i vardagsrummet, säger brandinspektören Terry Hutton till Daily Mail.

Treåriga Joel använde tändaren till spisen i köket och mamman Susan Young, 40, försökte förgäves släcka branden med handdukar. Hon fick syrgas av ambulanspersonalen efter att ha andats in brandröken.

Förstört av all sot

Huset, som var till salu, brann inte ner men totalförstördes av all sot. Susan låg i skilsmässa med sin man.

De ställde upp i programmet i september 2005 för att få pli på sina söner Nathaniel, 11, Caleb, 10, Benjamin, 8, Jacob, 6, och Joel, 3.

”Vi kämpar mot våra pojkar som inte har någon respekt för sitt hem, sina föräldrar eller varandra. De uppför sig så illa att det håller på att driva deras mamma och pappa till bristningsgränsen”, skrev Susan Young i brevet till tv-kanalen.

”Lång väg kvar”

Bolaget bakom ”Supernanny” tar inte på sig något ansvar för branden.

– Konceptet går ut på att Jo hjälper till en kort period för att lära ut nya metoder till barnen och föräldrarna som de sedan kan bygga vidare på. Det finns inga garantier –och när hon lämnade familjen Young sa hon till dem att de fortfarande har en lång väg kvar, säger en talesperson för programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM