”Jag har en lång resa framför mig”

RELATIONER

Kylie Minogue skriver själv om sin sjukdom

Kylie Minogue har opererats för sin bröstcancer men kommer att gå igenom ytterligare behandlingar framöver.

Det skriver popstjärnan själv på sin hemsida.

– Ni kan vara förvissade om att jag blir väl omhändertagen, men jag har en lång resa framför mig, skriver hon till sina fans.

Det var i mitten av maj som Kylie Minogue, 37, fick veta att hon drabbats av bröstcancer, bara dagar innan hennes världsturné skulle ha kommit till Australien, hennes hemmaplan. Hon opererades en vecka senare i Melbourne och alla hennes planer har tills vidare ställts in.

Popstjärnan kommunicerar med sina fans via sin hemsida, men skriver inget om sitt hälsotillstånd just nu.

– Jag tar mig igenom detta steg för steg, och jag är djupt tacksam över all kärlek och stöd ni har givit mig, skriver hon.

Bröstcancerfond

Det har skapats en särskild bröstcancerfond i Kylie Minogues namn och bara under de första 24 timmarna fonden fanns så kom över 45000 kronor in, vilket sångerskan säger sig vara väldigt tacksam för.

Hon skriver också att hon är glad över att hennes sjukdom har fått många andra unga kvinnor medvetna om risken med bröstcancer.

– Att vara ”bröstmedveten” är avgörande för att kunna upptäcka bröstcancer i tid så jag var väldigt glad över att få höra att i synnerhet många unga kvinnor har börjat undersöka sina bröst och tala med sina läkare.

Dementerar rykten

Hon passar också på att dementera en del av de rykten som spridits om hennes sjukdom och om den vård hon får. Det är inte sant att hennes sjukhussal har målats rosa, att hon ”importerat” livvakter från England, att hon har en hel sjukhusflygel bara för hennes personal...

– Löjliga historier alltihop, avfärdar hon.

Anna Andersson