”Hemlig lesbisk stad i Norrland”

Nu synas Norrland under lupp av kinesiska medier.

De söker efter det lilla samhället Chako Paul City, eller Shakebao, som det också kallas.

En lesbisk stad med 25 000 enbart kvinnliga invånare.

I norrländska Chako Paul City är kvinnorna lesbiska, enligt kinesisk media.
I norrländska Chako Paul City är kvinnorna lesbiska, enligt kinesisk media.

Det är tydligen en väl förborgad hemlighet som gömmer sig i de norrländska skogarna.

Världens enda kvinnostad, Chako Paul City, ligger i Norrland och grundades redan 1820 av en rik änka. Stora delar av befolkningen i stan är lesbiska skogshuggare, och män får under inga omständigheter tillträde – då "slås de halvt ihjäl" av kvinnliga poliser. Skulle en kvinna lämna Chako Paul City och ha sex med en man så måste hon bada innan hon får träda in i gemenskapen på nytt.

Dessutom ska det någonstans i samhället även finnas ett medeltida slott gömt.

Kinesisk nyhetsbyrå rapporterar

Denna variant av den klassiska amazonmyten sprids nu av stora kinesiska medier såsom nyhetsbyrån Nya Kina, skriver nyhetstjänsten The Local, som rapporterar om Sverige på engelska.

Men The Local har pratat med Claes Bertilson, talesman för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), som av någon märklig anledning aldrig har hört talas om den lesbiska byn.

– Med 25 000 invånare så skulle staden vara en av de största i norra Sverige, och jag tycker att det vore märkligt att en sådan sak skulle vara en hemlighet i 150 år, säger Claes Bertilson.

Detaljerade beskrivningar

Ursprunget till ryktesspridningen är oklar, men nyhetstjänsten Harbins rapport är mycket utförlig. Här berättas om Niu Xiaoyu, kinesisk student i Sverige, som i september var sur på sin pojkvän och i protest begav sig till det nordsvenska kvinnosamhället. Där stannade hon tills pojkvännen begav sig till staden utklädd till kvinna och hämtade hem henne.

Vilka andra svenska myter känner du till? Berätta!
Publisert: