Karriärcoachen tipsar:

RELATIONER

Så får du jobba med din passion

”Jobbet är väl okej. Men egentligen skulle jag vilja...”

Alla har vi drömmar och alla kan vi ge oss fan på att försöka nå dem.

– Jag har aldrig pratat med någon som vågat följa sin dröm och ångrat sig, säger karriärcoachen Patrick Grimlund.

Foto: Patrick Grimlund

Tillbaka i fållan? Kanske har du ägnat sommaren åt att fundera över vad du egentligen vill göra – bara för att känna inspirationen dö medan du halar fram passerkortet och stämplar in efter semestern. Men vet du? Du behöver inte släppa drömmen.

– Om du bara går och väntar på rätt tid kommer du vänta för alltid. När suget att göra någonting blir större än rädslan att misslyckas, det är då du tar klivet, säger karriärcoachen Patrick Grimlund, känd från ”Lyxfällan” i TV3.

Våga hoppa

Det räcker inte att bara lyssna på magen, menar han – men om magen, hjärtat och hjärnan säger samma sak så måste du våga hoppa.

Men kan man verkligen jobba med allt, kan man följa sin dröm oavsett vad den är?
– Absolut! Många entreprenörer och kreativa personer som inte nödvändigtvis är vassa på business lyckas fantastiskt bra ändå, för att de är passionerade och tror på sig själva, säger Patrick Grimlund.

– Att fylla dagarna med något man älskar gör att man orkar jobba mer och kanske klarar en lägre lön första tiden eftersom man jobbar på passion.

Tvivel är normalt

För många som vågat gå sin egen väg blir hela livet bättre, inte bara jobbet. Tvivel är normalt. Och låt dig inte skrämmas av tvivlen, de kommer alltid finnas, säger han.

– Det är klart det kan kännas tryggare att ha en fast inkomst än att vara egenföretagare och förälder, till exempel. Men du blir samtidigt en person du inte vill vara. Om man verkligen har en dröm mår man i längden inte bra om man inte följer den.

Coachen: Så vågar du satsa på drömmen

1 Bryt ner dina drömmar i konkreta mål, annars förblir de bara drömmar.

Gör research tidigt, läs på om bolag, branschen och det administrativa, och framförallt: nätverka, gå ut och träffa kunder!

3 Marknadsföring handlar om att synas – bygg ditt varumärke på Instagram, Twitter eller Facebook och skapa en seriös sajt i ett tidigt skede.

Var beredd på att det kommer krävas dubbelt så mycket tid och arbete som du trodde – men att det kommer vara så väl värt det.

5 våga ompröva din grundidé efter hand, var nte rädd för förändring.

Källa: Patrick Grimlund