Han dumpade sin flickvän på Wikipedia

avStefan Holm

RELATIONER

Då sålde hon hans kläder på internet

1 av 2

LONDON. Snacka om skärmdumpning.

Wikipedias grundare Jimmy Wales, 41, använde sitt internetbaserade uppslagsverk för att göra slut med sin flickvän.

Internet är inte bara ett förträffligt forum för den som söker nya bekantskaper. Det världsomspännande datornätet ger lika bra möjligheter att bryta upp.

Började mejla varandra

Jimmy Wales, 41, och Rachel Marsden, 33, kan berätta allt om det där. De kom i kontakt för två år sedan, då den kanadensiska tv-profilen skickade honom ett e-mejl med synpunkter på Wikipedias presentation av henne.

Det ena ska ha lett till det andra, men det var då det.

På Wikipedia, under uppslagsordet ”Jimmy Wales”, står i dag att läsa att internetentreprenören hade en kort relation med Rachel Marsden.

– Jag har inte längre något förhållande med Rachel Marsden. Skvallret som säger att jag har varit tillsammans med henne sedan i höstas är fullständigt felaktigt, förtydligar Jimmy Wales i ett skriftligt uttalande på samma sajt.

För Rachel Marsden, som trodde att hon hade en pojkvän, var det ingen rolig läsning.

Stod modell själv

Hon svarade med att annonsera ut Jimmy Wales kläder på Ebay. På bilderna fungerar hon själv som modell.

– Hej, jag heter Rachel. Min (numera före detta) pojkvän, Wikipedias grundare Jimmy Wales, har just dumpat mig med ett meddelande på Wikipedia. Det var ett sådant moderiktigt drag att jag fick inspiration att göra något lika moderiktigt. ”Jimbo” förväntades hälsa på mig om några veckor och då hämta lite av sina saker, men det kommer uppenbarligen inte att ske, skriver hon.