Mejla

Åsa Erlandson

”Vad var syftet? Att hämnas? Eller hylla en ny programidé?”

RELATIONER

Åsa Erlandson om att diskutera en naken man i tv-studion

Häromdagen skrev jag om det danska teveprogrammet där två män sitter och recenserar en naken kvinna. Sedan började jag tänka på att någon käckskalle nu kanske gör tvärtomvarianten och låter två kvinnor recensera en naken man. Sedan slutade jag genast tänka på det. Man orkar inte ta in mer än en idioti per dag.

Och då – ta daaa!!gör programledaren Jenny Strömstedt just det. Drar in en naken man i studion, diskuterar hans ”snigel” (ja, de kallade den så) och avslutar med ett ”du kan ta på dig och gå ut”.

Hej pajkastning! Som om debatten om sexism och objektifiering redan var alldeles för seriös och saklig så att någon behövde kleta ner den.

Vad var syftet? Att hämnas? Eller tvärtom, hylla en ny programidé som kändes fräsch och tittarsiffrig?

Om det var ironi så får man nog ta ett omtag kring vad det begreppet står för.

Fast. Egentligen är det rätt mycket skit samma. Det är bara ostiga teveprogram vi pratar om, ett samtalsämne knappt värdigt ett fikarum på tomgång. Själv blir jag inte ens särskilt upprörd för folk har ju uppenbarligen ett behov av att förnedra sig i teve och då är det väl fint att de hittar sina forum. Jag får bara en släng av livsleda (och misantropi).

Enda anledningen till att dra upp ämnet nakenteve igen är för att fråga sig detta: Blir två fel ett rätt? 

Av: 

Åsa Erlandson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åsa Erlandsson