Det finns många konstiga avarter av graviditets- kultur

Vecka 35: 42 cm och 1,9 - 2,5 kilo

Gipsning och väntan

Det stora lugnet har – för tillfället – infunnit sig. Jag har inte så mycket jobb och skulle visserligen vilja göra massor, men kan och orkar inte. Just nu känns det okej. Jag fikar med kompisar och badar lite ibland. Lagar god mat och dricker lättöl och låtsas att det är starköl.

På nätterna ligger jag och Olle och gör upp planer. Vi pratar om barnet, men mest försöker vi lösa praktiska saker som hur vi ska dela upp föräldraledigheten på bästa sätt, och på hur vi ska göra under förlossningen. Vi har en hel krisplan för vad vi ska göra om jag får panik (sitta nära, prata lugnade, behålla ögonkontakt, byta personal om det funkar dåligt o s v).

Det händer verkligen

inte mycket spännande. Veckans evenemang var när kompisen Anna var här igår och gjorde en gipsavgjutning av min mage. Det var kul. Jag satt på en stol i vardagsrummet alldeles insmetad med gips medan Anna höll på och formade till och bättrade på medan det hela stelnade. Jag ska behålla den som minne ifall jag fick för mig att jag inte hade så stor mage. I jämförelse med andra gravida är min mage tydligen inte så stor (jag tror att vi får ett litet barn), men i jämförelse med mitt normala jag är den enorm. När jag och Olle drabbas av inspiration ska vi måla gipsmagen i guld och hänga upp den på ett bra ställe. Det finns så många konstiga avarter av graviditetskultur; folk som behåller moderkakan, gräver ner den och planterar ett träd på den. Andra filmar hela förlossningen och visar på nätet eller kokar soppa på moderkakan (hoppas det sistnämnda bara är en myt!). Vårt bidrag blir att sätta upp en guldmage på väggen. Det blir säkert snyggt.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN