"Ska jag avvisa min kollega?"

RELATIONER

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Dilemmat

En kvinnlig kollega flirtar oavbrutet med mig. Jag har svårt att avvisa henne för att inte riskera att skapa en otrevlig stämning. Jag är verkligen inte intresserad. Det har gått så långt att jag lämnar ett rum om hon kommer in, äter lunch ensam och hänger inte med jobbet ut på fredagsöl. Ska jag konfrontera henne?

/Filip

NEJ Skämta tillbaka med ett leende ”vi skulle ju aldrig passa ihop ändå”. Då behöver ingen känna sig dum.

Monica

JA Har själv råkat ut för samma sak. Brukar då spänna ögonen i vederbörande och med ett litet lätt skratt på rösten säga ”men lilla gubben?”. Det brukar gå hem.

T

JA Säg ifrån! Hon har inget rätt att ”trakassera” dig.

Ewa

NEJ Du kan ju säga att du är intresserad av någon annan eller att du är nöjd med att vara singel.

Jenny

JA Du ska konfrontera henne eftersom hon får dig att avstå från socialt umgänge med dina övriga arbetskamrater men framförallt för att hon får dig att må dåligt. Man kan säga allt, även om det är svårt, på ett bra sätt. Försök att avvisa henne vänligt men mycket bestämt. Lycka till!

Susanne

JA Konfrontera henne på ett trevligt sätt med "glimten i ögat". Om hon går på dig och kråmar sig och flirtar såg var artig, men säg tydligt till henne att "du är jättetrevlig,men jag är inte intresserad av dig". Du kan ju alltid dra en vit lögn och mildra sanningen med att du har en annan tjej på G. Om flirttjejen är toppen så kanske du kan tipsa om dina killkompisar om henne och fösa ihop dem?

Linda

NEJ Du bör inte konfrontera henne ännu. Risken att det blir dålig stämning är då ännu mycket större. Du måste istället bli lite tydligare i ditt kroppsspråk, helt enkelt visa att du inte är intresserad. Hon tar säkert ett sådant avvisande bättre, eftersom det inte blir så direkt och definitivt. Du får inte dra dig undan, det kommer antagligen inte att hjälpa iallafall, och du kommer snart att börja må dåligt av detta. Har du ingen manlig arbetskamrat som du litar på och kan anförtro dig åt? Han kanske kan kommentera hennes lönlösa flörtande på ett sådant sätt att hon känner sig lite bortgjord, och slutar av den anledningen. Lycka till!

Stina

JA Det är klart att du måste konfrontera henne. Tala om för henne att du inte har samma känslor som hon har för dig men det måste ske på ett bra sätt. Du måste förklara att du fortfarande vill vara hennes vän.

Anonym

JA Självklart ska du berätta. Du mår ju inte speciellt bra som du har det. Den dåliga stämningen är nog redan ett faktum. Jag förstår ju inte hur hon kan missa så tydliga signaler som att du vill äta själv och lämnar rummet när hon kommer in, men var ärlig och börja gå ut med kompisarna igen, vare sig hon är med eller ej.

B