”Det var värt varje stygn”

RELATIONER

Läsarna visar upp sina stora mirakel-bebisar

Svenska kvinnor föder allt större barn, något som Aftonbladet har uppmärksammat.

Vi bad också läsarna berätta om sina erfarenheter om att föda stora barn. Trots att det finns risker med att föda stora barn, berättar de flesta om lyckade förlossningar och fantastiska bebisar.

Foto: Krallig kille 5090 gram vägde den här killen, framfödd av mamma Monika Lundgren för drygt två veckor sen.

”Jag har fött 4 barn. Den minsta vägde 4120 g och den största 5220 g och 56 cm. Jag är ganska liten, 156 cm och ca 50 kg vid dessa tillfällena. Själv vägde jag 3640 g när jag föddes och vet inte varifrån generna kommit för att få så stora barn. Men jag har alltid mått bra efteråt, inte spruckit något och inget kejsarsnitt. Barnen mår bra och har inte blivit extremt stora någon av dem.”

Caramabola

”Än en gång en tanke till mamma och läkarna som fick ut mig... vägde 6,9 kg och undrar än idag hur det kan vara möjligt att klämma ut en sån jätte.”

johbg

”Jag har fyra barn, den minsta vägde 4130 gram och den största vägde 4840 gram. När jag själv föddes vägde jag 6180 gram.

Mina barns födslar har inte inneburit några problem. Tre av dem föddes normalt och en föddes med kejsarsnitt.”

Rutan

”Jag har 2 döttrar en som vägde 4 800 g och var 54 cm lång och den andra vägde 4 500g och var 52,2cm lång. Nu har ju jag inte något annat att jämföra med men jag tror att "smärtan" är snarlik hur stora eller små bebisarna än är. Båda förlossningarna gick himla fort och sprack hit och dit gjorde jag ju... men det var värt varje stygn:-)”

Mamy

”Jag har fått 3 killar. Den förste född -90, vägde 5030 gr och var 56 cm. Den andra var den ”lille” , bara 4370 gr och 54 cm. Den siste var 5550 gr och 59 cm. Alla förlossningar var vaginalt, och dom 2 sista var inga bekymmer alls. Min förste fastnade med axlarna, vilket är ganske vanligt skulle jag tro.”

Sänka

Läs också

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM