Glöm pushup – nu är det naturliga bröst som gäller

1 av 2 | Foto: En naturlig och nätt behå passar bättre under den tunna sommartoppen.
RELATIONER

Nu kan du slänga push-upen i sopkorgen. I sommar är det inte stor hylla och djup klyfta som gäller. Istället ska kvinnor visa vad de faktiskt har under blusen.

Upp-pushade bröst är ute. Behå-modet har börjat gå mot det mer naturliga. Enligt H&M's underklädesdesigner Lisa Lundin har inläggen i behåarna blivit allt mindre.

- Behåarna vi designar nu har tunnare inlägg än de hade tidigare. Det ska vara mjukt, nätt och feminint, säger hon till Verdens Gang.

Designern menar att behå-trenden hör ihop med sommarmodet som gäller just nu.

- Det är mycket tunna sommartoppar på marknaden och då ser det bättre ut med naturlig behå, fortsätter hon.

”Bättre självbild”

Den här sommaren är det inne med små bröst. Men den naturliga trenden är inte helt ny. Enligt H&M's marknadschef Helen Webster blev behå med mindre pushup populärt för något år sedan. Hon berättar att brösten inte ska pressas ihop och framhävas på samma sätt som förut.

- Modemässigt är det inte inne att ha stora bröst just nu. Djup klyfta är inte lika viktigt som det en gång var. Men många kunder struntar i modet och köper pushup som de alltid har gjort, säger hon till VG.

Den naturliga trenden gäller framför allt yngre kvinnor, menar den norska trendinformatören Lisbeth Larsen.

Hon tror att det hör ihop med att kvinnor har en bättre självbild.

- Jag tror att det är en väldigt klar trend att många kvinnor har ett mer naturligt förhållande till den egna kroppen. De har lättare att visa sig oavsett vilken kropp de har, säger Larsen.

Lotta Zachrisson