Relationer

STIMULERA

Av: 

Lina Lindkvist

RELATIONER

Catherine skapar konstnärliga dildos i keramik

Catherine Djurklou, 41, är en lite annorlunda konstnär och keramiker.

I hennes verkstad skapas inga tavlor eller krukor – utan stilrena sexleksaker i lera.

Catherine Djurklou.
Catherine Djurklou.

I Catherine Djurklous ateljé i utkanten av Stockholm står en uppsjö av de erotiska konstverken uppradade på golv och hyllor. Blommiga, förgyllda, stilrent svarta, här finns något för alla.

Form och funktion är viktigt när Catherine Djurklou designar sina fallossymboler.

– Alla modeller är noggrant testade av kvinnor – kompisar och kompisars kompisar. Jag vill att allt ska vara, och kännas, rätt, berättar hon.

Olika modeller

Med hjälp av sina testpersoner har Catherine Djurklou experimenterat sig fram sedan hon fick idén för något år sedan. Nu finns modeller för nybörjare, för erfarna, och för extra G-punktsstimulering.

Men hur kommer det sig att du fick den här idén?

– Första gången jag själv fick uppleva njutning med hjälp av något som jag själv hade skapat så var jag fast. Jag kände att “jag kan inte sluta, det här måste fler få uppleva”, säger Catherine Djurklou och skrattar.

Från 700 kronor för den enklaste varianten och upp till omkring 2000 för de som är prydda med platina eller bladguld, så mycket får du betala för ett konstverk som också kan bjuda på sexuell njutning.

Men då är det ingen ömtålig pjäs du får att ställa på spiselkransen, säger Catherine Djurklou.

– De är hur tåliga som helst och man kan värma dem i micron eller kyla dem i kylskåpet – bara din egen fantasi sätter gränserna.

Se mer av Catherines konst på www.cense.se.

Publisert: