Sminka dig som en filmstjärna

Variera utseendet med två olika stilar

Få en dramatisk look – som en klassisk filmstjärna.

Eller spar på färgen och satsa på glitter.

Vi visar hur du kan variera utseendet med två olika sminkningar.

Smink kan vara en räddare i nöden för den som känner sig trött och glåmig. Men många lägger samma make-up varje gång. Boken ”Din nya look” vill istället visa hur vi kan variera utseendet med olika sminkningar. Känner du dig tråkig inför festen kanske det till exempel hjälper att testa lite klassisk filmstjärneglamour. Kraftig eyeliner och röda markerade läppar är då receptet. Eller vill du ha en mer diskret stil kan det passa med mindre färg men desto mer glitter. Mörka ögonskuggor är bannlysta i den här varianten – som ska ge ett frostigt intryck.

Här guidar vi till två av bokens stilar.

Filmstjärnelooken

Grunda med en matt benvit ögonskugga, över hela ögonlocket.

Applicera sedan en ljus, sandfärgad skugga i globlinjen. Låt själva ögonlocket vara helt ljust – det ger ett öppnare intryck. Annars kan också eylelinern få ögonen att se kisande ut.

Att dra en eyeliner kräver träning. Dra från ögats innervrå till yttervrån, så nära fransrötterna som möjligt. Försök att dra linjen i ett enda svep. Den ska vara som tunnast längst in och tjockast längst ut.

Applicera generöst med mascara på ögonfransarna. Lägger du på underfransarna också kan det se lite för tungt ut. Fyll i brynen med en ögonpenna och fixera dem med ögonbrynsgel.

När ögonen och läpparna är så markerade behövs ett mer diskret rouge. Välj ett i en naturnära, beige ton. Applicera sparsamt strax under kindbenets högsta punkt.

Läpparna börjar du att markera med en penna i samma ton som läppstiftet. Följ läpparnas konturer när du målar. Börja vid amorbågen och dra ut mot mungiporna.

Fyll sedan på med pennan in mot läpparna, och använd den breda sidan på spetsen. Då sitter läppstiftet längre.

Sist applicerar du läppstiftet, som ska vara matt och täckande. Använd en pensel och lägg på från mungipan mot amorbågen.

Publisert: