Familjerelationer

Det gick vägen

Av: 

Lena Olsson

Jasmin Krohn

RELATIONER

Claudia födde vid vägkanten

Lille Gabriel hade bråttom att komma till världen.

Så bråttom att mamma Claudia Simon, 25, tvingades att föda vid vägrenen – assisterad av sin storasyster och två ambulanssjukvårdare.

Trots dramatiken blev det en drömförlossning enligt den nyblivna mamman.

– Egentligen ville jag föda hemma. Men ute i naturen, på marken är ju ännu naturligare, säger Claudia Simon.

Inte ens ett dygn gammal ligger mörkhårige Gabriel tryggt vid mammas bröst och varvar sömn med mat, helt ovetande om sin spektakulära entré.

– Vi mår bra och jag är världens lyckligaste. Jag älskar att föda barn, säger Claudia som även är mamma till Elina, 17 månader.

Plötsligt kom värkarna

Gabriel var beräknad att komma i lördags, men då var det inte mycket som tydde på att förlossningen var nära. Pappa Erik som var bortrest, informerades om att det inte var någon större panik att ta sig hem.

Men i söndags eftermiddag blev värkarna plötsligt mycket kraftigare och Claudia bestämde sig för att åka de tre milen till förlossningsavdelningen i Borås. Storasyster Jeanette Espinoza, 38, satte sig vid ratten och tog med sin dotter Melanie, 16, och Claudias dotter Elina.

– Halvvägs till sjukhuset gick vattnet och jag kände att krystvärkarna satte in, säger Claudia Simon.

Ambulansen stod vid vägen

Plötsligt fick Jeanette syn på en ambulans som stod parkerad vid en vägficka och de bestämde sig för att be om hjälp. Men först ville Claudia ”gå på toaletten”.

– Det tryckte på så enormt och jag trodde att jag behövde bajsa. Men när jag satte mig på huk kände jag huvudet på Gabriel. Så det var bara att lägga sig ner och krysta ut honom. Från det att vattnet gick till han var ute tog det en kvart, säger Claudia Simon.

Så klockan 17.45, söndagen den 11 maj 2008, föddes en välskapt gosse på 3?650 gram och 49 centimeter vid sidan av riksväg 41, i närheten av Kråkereds golfbana. Vid sidan stod moster Jeanette och höll upp filtar som skydd mot nyfikna bilister som åkte förbi.

– Mitt i all dramatik såg både jag och Claudia det komiska i situationen. Vi kunde inte hålla oss för skratt. Där låg Claudia på en handduk på vägrenen och födde barn, samtidigt som hon sjöng och skrek hejaramsor ”Kom igen nu, kom nu, Gabriel!”

Tipsa Aftonbladet!

De fantastiska bilderna på Claudia och hennes nyfödde son togs av en läsare.

Här ser du några andra läsarbilder.

Har du också tagit en nyhetsbild? Skicka in den till oss!

1. MMS:a till 71 000

2. SMS:a till 71 000

3. Mejla 71000@aftonbladet.se

4. ...eller ring 08-411 411

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer

/

Familjerelationer

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer